Jimmy Ström med pokalen i form av en skviss. Foto: Läsarbild

Sveriges bästa fönsterputsare finns i Västertorp

En bra skrapa och snabba händer – så mycket mer behövs inte för att putsa fönster. Men för att vinna SM måste man vara rejält snabb. Det vet vinnaren Jimmy Ström.

  • Publicerad 11:43, 9 okt 2018

15,13 sekunder blev segertiden. På den tiden putsade Jimmy Ström tre fönster.

– Men jag var bättre i kvalheatet, då klarade jag det på 14,57.

SM i fönsterputsning hölls i början av oktober på Kistamässan. Jimmy Ström, som till vardags jobbar på Tommys fönsterputs i Västertorp, slog ut både tidigare svenska mästaren och regerande världsmästaren.

Viktigt att vara social också

– Det känns jättebra och stort att vinna! Är man tävlingsmänniska så är man. Jag ville testa hur jag stod mig i konkurrensen med andra. Man vill ju vara bäst.

Jimmy Ström jobbar mest ute hos privatkunder och även om tid är pengar är det inte viktigast att vara snabb då.

– Man måste ha lite social kompetens också och ha tid att prata.

Ska tävla i VM nästa år

Nu satsar Jimmy Ström på VM, som avgörs i London nästa år.

– Jag fick lite blodad tand.

Vinsten blev, förutom äran, diplom, blommor och fönsterputsutrustning. Och givetvis en pokal i form av en fönsterskrapa.

Fakta

Jimmys bästa puts-tips

  • Skaffa en bra skrapa, eller skviss som vi säger, med bra gummi. Du ska inte använda samma till badrumsgolvet som till dina fönster.
  • Var väldigt noggrann med att blöta ner fönstret. Det ska vara mycket vatten och gnugga ordentligt. Skrapan är enbart för att ta bort vattnet, den ska inte rengöra.
  • Om du har gjort rätt med skrapan ska det bara vara vatten kvar längst ner och vid kanterna. Det torkar du bort med en handduk. Men börja inte torka hela rutan, det blir aldrig bra.
Visa merVisa mindre