TRYCK PÅ BILJETTERNA. 35 500 biljetter hade sålts under tisdagsmorgonen. Men det finns fortfarande många biljetter kvar för den som vill gå på matchen mellan Sverige och Brasilien på Friends Arena. Foto: Privat

Sverige mot Brasilien på Friends blev rekordmatch

Under tisdagskvällen EM- genrepade det svenska damlandslaget mot Brasilien på Friends Arena. Mängder av biljetter hade sålts och matchen blev också historisk med ett nytt publikrekord.

  • Publicerad 11:59, 28 jun 2022

En manifestation för laget som ska till EM och ta guld,

2019 mötte Sverige Tyskland i en träningsmatch. 25 882 personer tog sig då till Friends Arena vilket betydde nytt publikrekord för ett svensk damlandslag i fotboll.

– Den matchen hade vi lite bortfall. Vi hade sålt över 30 000 biljetter men alla dök inte upp. Men ikväll tror vi verkligen att folk kommer. Biljettförsäljningen fortsätter att rulla på bra, sade Christoffer Lund, ansvarig för publikrekrytering på Svenska Fotbollbollförbundet, under tisdagsmorgonen när 35 500 biljetter hade sålts.

– Det här kommer bli en häftig upplevelse och en manifestation för laget som ska till EM och ta guld, sade Christoffer Lund.

Avspark mellan Sverige och Brasilien var klockan 18.30. Alla etage på Friends Arena hade öppnats upp och det blev en kväll att minnas.

Sverige vann till slut EM-genrepet mot Brasilien med klara 3–1.

Och även om inte alla som köpt biljett tog sig till arenan var det aldrig något snack om att en nytt publikrekord kunde skrivas in i historieböckerna. Totalt såg hela 33 218 personer matchen.

Friends kan bli finalarena i EM 2025

DAM-EM 2022

Avgörs i England med start 6 juli 2022. Finalen spelas söndag 31 juli 2022.

Sveriges gruppspelsmatcher:

Nederländerna – Sverige: Lördag 9 juli klockan 21.

Sverige – Schweiz: Onsdag 13 juli klockan 18.

Sverige – Portugal: Söndag 17 juli klockan 18.

Visa merVisa mindre