Bra. I flera år har Danderyd toppat undersökningen. Bäst resultat nådde man 2020 med plats 2 i rankingen bland 290 kommuner. Foto: Mostphotos

Svenskt näringsliv: Danderyd har stabilt företagsklimat

Danderyd är bland de kommuner som får högst betyg i Stockholms län, enligt Svenskt näringslivs senaste rapport om företagsklimat i Sverige. Senare i höst kommer den nya rankningen.

  • Publicerad 11:30, 4 jun 2022

Så var det dags igen för årets undersökning kring företagsklimat i Sveriges kommuner.

Enligt Svenskt näringsliv är företagsklimatet i Danderyd fortsatt bra. I enkätundersökningen har man dock sett att det finns delar som kan bli bättre i Danderyd:

Upphandling, dialog med kommunens beslutsfattare och information till kommunen.

– Den vanligaste kontakten som företag i Danderyd har med kommunen är i tillstånds- och tillsynsärenden. Därför är det viktigt att kommunen fortsätter arbeta med service och bemötande, säger Jessica Drugge, tf. regionchef Svenskt näringsliv Stockholm, i ett pressmeddelande.

En annan fråga som har varit viktig för företagen i Stockholms län har varit brott och otrygghet. Ungefär 15 procent av företagen i Danderyd menar att deras verksamhet påverkas negativt av brott och otrygghet.

Då kommer rankingen

Undersökningen görs med hjälp av enkäter som skickas ut till företag i Sveriges 290 kommuner. Totalt 138 företag i Danderyd har svarat på enkäten.

Senare i september presenteras den årliga rankingen. 2021 tappade Danderyd två placeringar, från plats två till fyra, i rankingen. Då tyckte 58 procent av de svarande företagen att klimatet var bra i kommunen.

Företagsklimat

2021 erhöll Danderyd plats 1 av 290 kommuner i Sverige i frågorna "Företagsamhet" och "Marknadsförsörjning.

I "Kommunens information till företagare" hamnade man då på plats 175 och i "Dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare" plats 192.

Den 28 september kommer den nya rankingen för 2022.

Källa: Svenskt näringsliv

Visa merVisa mindre