Den 27-årige snowboardstjärnan som kör för Sollentuna SLK gjorde en miss i första åket och kraschade, men lyckades ta sig ner på egna ben.

Efter kraschen valde han att stå över åk nummer två men lyckades mot alla odds genomföra ett bra tredje åk och ett urstarkt fjärde – som gav honom en tredjeplats.

– Jag är väldigt stolt över att jag kunde komma tillbaka och sätta framför allt frontside trippeln efter att ha kraschat på den, säger Sven Thorgren till Svenska Skidförbundets hemsida.

Inför fjärde åket låg Thorgren en bit från pallen, men topplaceringarna kastades om i sista stund.

– Det kändes som det var en liten förbannelse som lossnade, för just det tricket jag kraschade på har varit jobbigt. Det var så skönt att bevisa att trots att jag tog en krasch på exakt det tricket så kom jag tillbaka och satte det riktigt bra, säger Sven Thorgren.

OS-laddar i Kläppen

Bara några timmar senare var det dags för big air. Mörkret hade lagt sig och lamporna lyste över det stora big air-hoppet. Men kraschen i slopestyle hade tagit mycket energi, så Sven Thorgren klev av tävlingen efter tre åk och fick nöja sig med en sjundeplats.

– Det är moget av honom att ta det beslutet under pågående tävling, säger snowboardlandslagets förbundskapten Jocke Hammar.

Sven Thorgren började åka i Väsjöbacken som liten och slog senare igenom inför OS i Sotji 2014 då han slutade fyra när slopestyle gjorde debut på OS-programmet. Året därpå blev tog han som första svenska snowboardåkare medalj i X-Games då han tog brons i slopestyle, och 2017 tog han guld i slopestyle i X-Games.

Nu väntar lite vila innan snowboardlandslaget ska samlas i Kläppen, dit Sven Thorgren flyttade från Monaco för några år sedan, för att ladda upp inför kommande OS i Peking där Thorgren är ett medaljhopp i både slopestyle och big air.