Rättsfall. Man åtalas för synnerligen grov misshandel. Foto: Wikimedia Commons

Svartsjuk man drog ut tänder

Man i 55-årsåldern åtalas för en mycket grov misshandel i Enköping.

  • Publicerad 08:50, 17 dec 2021

I september i år misshandlades en man mycket grovt i Enköping, rapporterar Sveriges Television.

Kvinna larmade

En måndagsmorgon i september 2021 kom ett larmsamtal från en uppjagad kvinna i Enköping. Hon hade kommit hem till lägenheten och upptäckt att pojkvännen blivit utsatt för en misshandel som enligt åklagaren liknar tortyr.

Behövde akut vård

Brottsoffret fördes med helikopter till Akademiska sjukhuset för akut vård.

När den misshandlade mannen kunde förhöras berättade han om hur angriparen måste ha klättrat upp för ett stuprör och sedan tagit sig in genom den öppna balkongdörren. Offret ska ha legat och sovit i soffan när någon plötsligt väckte honom genom att sätta en spruta i hans ena skinka. Därefter ska offret blivit draget med tång i örat, skjutet i pannan med en luftpistol för att sedan bli slaget med hammare och basebollträ över hela kroppen.

Drog ut tänder

Angriparen ska ha tryckt basebollträet mot mannens hals och dragit ut tre tänder med tång. Tänderna hittade polisens kriminaltekniker senare i sängen.

Nu åtalas en man i 55-årsåldern misstänkt för synnerligen grov misshandel.

– Det handlar om svartsjuka. Offret har en flickvän och den här misstänkte gärningsmannen har tidigare gett sig på andra pojkvänner till henne, säger åklagare Anne Sjöblom till Sveriges Television.

Den misstänkte greps och anhölls samma dag och har suttit häktad sedan dess. Han nekar till brott.

Synnerligen grov misshandel

Vid bedömningen av om en misshandel är synnerligen grov ska särskilt beaktas om kroppsskadan är bestående, om gärningen har orsakat synnerligt lidande eller om gärningspersonen har visat synnerlig hänsynslöshet.

Trädgårdsdagen växer till sig

Nyheter Det kallas Enköpings största årligt åter­kommande evenemang – Trädgårdsdagen – som i år återuppstår från den digitala­ världen till att bli livs levande igen. Och kanske större och starkare än...fredag 20/5 11:24

Regionanställda ska hyllas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.fredag 20/5 11:14