Svartklädd man överföll 13-årig flicka i Rotebro

En 13-årig flicka blev överfallen av en okänd man på Ytterbyvägen när hon var på väg hem från Gillboskolan vid 14.30-tiden i dag måndag. – Min dotter är livrädd nu. Hon är ärrad och vågar inte gå till skolan, säger flickans pappa Alex.

  • Publicerad 18:26, 10 feb 2020

Han berättar att mannen angrep dottern helt plötsligt vid busshållplatsen nära kyrkan.

– Han grep tag om hennes nacke och axel, som att han ville föra bort henne. Hon gjorde motstånd och då kastade han henne till marken så att hon slog i huvudet och hennes glasögon gick sönder, säger Alex som inte vill gå ut med sitt efternamn.

Sprang in i skogen

Därefter sprang mannen iväg, kanske för att han såg att någon närmade sig.

Dottern kontaktade sina föräldrar strax efter 14.30 och de ringde polisen och kom till Ytterbyvägen så fort de kunde.

– Min dotter visade vart mannen sprang, in i ett skogsområde. Vi ställde oss där för att spärra av tills polisen kom.

”Hade gått att få tag på galningen”

Det skulle dock dröja. På tok för länge, tycker Alex.

– De kom inte dit förrän klockan 16. Det fanns inte en enda polis i Rotebro tydligen. Jag tycker att det är horribelt. Vi hade en brottsplats och vi hade en flyktväg, det hade gått att få tag på den här galningen.

”Jag som förälder mår jättedåligt”

Mamman har åkt med dottern till Karolinska för att hon ska få träffa en barnspecialist.

Alex har samlat ihop några kompisar och åker runt i Rotebro och letar efter gärningsmannen.

– Vad händer om vi hittar honom? Jag tycker inte att medborgargarde är bra, men det är så det blir. Ska barnen här behöva gå runt med skräck? Jag som förälder mår jättedåligt.

Bar svart luvtröja och handskar

En kvinna som bor precis intill platsen där flickan överfölls ringde till Gillboskolan för att varna och säga att alla föräldrar skulle försöka hämta sina barn.

Mannen beskrivs som kraftig, i meningen vältränad, och ”lite långhårig. Han var klädd i trasiga byxor, svart luvtröja och bar handskar.

”Inget rånförsök”

Alex berättar att dotterns mobiltelefon föll på marken när mannen vräkte ner henne, men den brydde han sig inte om.

– Så det var uppenbarligen inget rånförsök. Jag vet inte om det var ett våldtäktsförsök eller vad det var, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Säl siktad ända inne i Edsviken

Nyheter "Var uppe i regnet och tittade på oss, bara 20 meter ut." Senast det kom rapporter om säl i Edsviken var hösten 2016 då två stycken plaskade utanför stranden vid Inverness. Nu i helgen hände det igen, och nu ända inne i närheten av Tegelhagens badplats.tisdag 27/10 12:43

Nu har norra delen av blågröna stråket öppnats

Nyheter "En av de bästa naturvårdsinsatser vi har gjort i Sollentuna." Planeringen av det blågröna stråket, parkområdet vid Väsjön, har pågått i flera år. Nu har den första etappen öppnats och gjort det enklare att promenera mellan sjön och Törnskogens naturreservat.tisdag 27/10 5:50

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15