En man har hittats svårt skadad i ett friluftsområde. Foto: Mostphotos

Svårt skadad man hittades i skogen – ska ha huggits i ryggen

En svårt skadad man har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Polisen spärrade av delar av friluftsområdet och har inlett en förundersökning om mordförsök.

  • Publicerad 11:20, 12 dec 2019

Vid halv nio-tiden på onsdagskvällen hittades en man svårt skadad i ett friluftsområde. Mannen ska ha knivhuggits flera gånger i ryggen och haft skärskador i ansiktet, enligt Aftonbladet.

– En person som uppvisade skador på överkroppen anträffades i ett friluftsområde i Upplands-Bro, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen till tidningen.

Området spärrades av

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter medan polisen kallade in flera patruller, spärrade av delar av området för teknisk undersökning och söker med hundpatruller.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och vi har flera patruller, helikopter och hundpatruller där för att fastställa brottsplatsen, säger Ola Österling.

Brottsplatsen ska vara i ett friluftsområde nära sjön Lejondalssjön. Polisen vet inte hur det gått för den skadade mannen.

– Jag har ingen uppgift om tillståndet, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ingen frihetsberövad

På torsdagsförmiddagen meddelar polisen att avspärrningarna är hävda och att ingen är frihetsberövad i ärendet.

– Omfattande utredningsåtgärder görs under dagen, som tillexempel förhör, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.