Svagt vattentryck i Norrort

Hade du svårt att duscha i morse? Det beror på att Norrvatten fick problem när de skulle underhålla i natt.

  • Publicerad 10:25, 4 okt 2018

Problemen har varit störst i Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Danderyd och Järfälla. Men även andra kommuner som får sitt vatten från Norrvatten drabbades.

– Det var ett underhållsstopp vi hade och det är hyfsat rutinartat. Vi gör det några gånger om året, säger skiftingenjör Robert Génetay. Men vi fick väldiga problem med uppstarten, vi tappade trycket.

Han kom in på jobbet vid Görvälnverket vid fyra i morse. Då pågick underhållsarbetet för fullt.

– Jag sa till dem att avbryta eftersom vi behövde komma igång och starta upp igen. Då gick det inte så lång tid innan första felet kom. Sedan vart det snöbollseffekt av det.

Att det spred sig geografiskt?

– Exakt. För ju längre morgonen går ju mer vatten går åt. Samtidigt var det en del som strulade i verket. Och då blev förseningarna hela tiden värre. 

Har ni fått många samtal?

– Ganska många men inte så jättefarligt.

När tror ni att ni fått upp trycket?

– Någon gång under dagen, vi håller på och pumpar ut för fullt. Det är i full i drift. Någon gång under dagen borde det vara ett okej tryck.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47