Nyöppnat. Makie Sriti öppnar café och sushirestaurang i Tallkrogen. Foto: Linn Matikka

Sushi, surdeg, sallad och smoothie ska stimulera Söderortsbornas smaklökar

Sushi, smoothies och ekologiskt kaffe ska dra mer folk till Tallkrogen. Nästa vecka öppnar ett nytt kafé precis vid Tallkrogens tunnelbana.

  • Publicerad 16:28, 12 okt 2015

Har du undrat vad som händer bakom de igentejpade fönstren i bottenlokalen på ett av studenthusen vid det lilla torget bredvid Tallkrogens tunnelbana?

Nästa vecka öppnar Makie Sriti kombinerat kafé och sushirestaurang i lokalerna. När Tidningen Farsta/Sköndal hälsar på i byggdammet har han bråttom för att hinna med allt som ska fixas.

– Det kommer bli ett koncept med fokus på nyttig mat och ekologiska produkter. Smoothies, juicer, sallader, surdegsbröd och en liten shop med ekologiskt kaffe och marmelad, såna grejer. Och till våren blir det uteservering, säger Makie Sriti, som drivit cateringfirma tidigare.

Alla är välkomna men han tror att stället främst kommer att dra fikasugna föräldralediga och medvetna söderortsbor som vill äta nyttigt.

Lokalen har stått tom tills nu. Makie Sriti säger att målet är att börja i Tallkrogen men sedan expandera och bli en kedja med nyttig och ekologisk mat.

Vad tror du om kaféets chanser att överleva här i Tallkrogen?

– Det är ju inte jättemycket folk just här i centrum, men jag tror att folk är trötta på de restaurangerna som finns i området. Idén om sushi fick vi nyligen. Det finns ju indiskt och pizza i närheten men ingen sushirestaurang. Vi tänker att det ska locka folk hit.