Surrigt värre när årets skörd slungades

I ett år har bifaddrarna pysslat om bina i kupan i Ursvik. I går fick de lön för mödan när dryga 20 kilo honung slungades och tappades på burkar.

  • Publicerad 15:17, 8 sep 2017

I torsdags kväll var det dags. Då fick bifaddrarna i Ursvik lön för sitt jobb under året. Cirka 20 kilo honung slungades och tappades på burkar, som faddrarna fick med sig hem.

Det är ett litet pyssel att ta hand om de cirka 60 000 bin som bor i kupan vid Ladugårdsgatan.

– Faddrarna har haft tre träffar under året där de fått lära sig om bin. Kupan påverkar hela områdets blommor och grönska i och med binas pollinering, berättar Anna Blank, pressansvarig för Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik.

Under torsdagskvällen var kunniga från föreningen Bee Urban på plats med en honungsslunga och hjälpte till att slunga ut honungen från vaxkakorna.

Barn från Ursvik ritade också etiketter som klistrades på honungsburkarna innan de packades ner och togs med hem.

Bakom kupan står Sundbybergs kommun, markägarna och byggherrarna i Ursvik. Att vara bifadder är gratis och allt som krävs är en anmälan.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Eldsjälen Adrian prisas av SIK för sitt ledarskap

Nyheter "Jag vill visa hur rolig sporten kan vara för en ny generation" 35-åriga eldsjälen och a-lagstränaren Adrian Hinz är årets mottagare av Bernt Anderssons ledarstipendie som Sundbybergs IK delar ut.måndag 17/5 9:58

Nytt kafé i uppfräschade Rissne gård

Nyheter Gården från 1600-talet har renoverats Under senaste året har Rissne gård från 1600-talet varsamt renoverats – och till sommaren öppnar ett helt nytt kafé på gården.måndag 17/5 9:00

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15