Kennedy blev världskändis efter sitt målfirande. Foto: Åsa Sommarström

Supportern: ”Skulle bara sula bärsen upp i luften”

Hammarbys Kennedy Bakircioglü satte en frispark och fick en öl kastad till sig som han drack upp. Supportern som kastade en öl till Kennedy gjorde det av misstag.

  • Publicerad 14:35, 2 okt 2018

Direkt efter att Kennedy Bakircioglü satte en frispark från 29 meter sprang han mot fansen för att fira målet. Då fick han en öl kastad mot sig som han drack upp. Målfirandet blev viralt världen över. Nu medger supportern som kastade ölen att allt var ett misstag.

Supportern som vill vara anonym berättar för Fotbollskanalen att det egentligen bara var ett misstag.

– Jag var lite framåtlutad och skulle sula bärsen upp i luften, som engelsmännen är kända för. Men jag var som sagt framåtlutad och hade spillt lite öl under själva målet och då gled muggen ur handen och flög in på plan i stället. Det skedde så snabbt, han fångade den och sedan tänkte jag inte mer på det, inte mer än: ”Vad coolt”, säger han till Fotbollskanalen.

Bjöd på ett magiskt ögonblick

Att målgesten blev en succé på nätet var inget som supportern tänkte på i det ögonblicket. Men den totala upplevelsen som han bjöd alla på plats var något speciellt. Ett snyggt frisparksmål, en målgest som redan är klassisk och ett perfekt sätt för Kennedy att få fira med fansen.

– Det är det största det här året. Det hade varit större om vi vunnit guld, i och med att det är hans sista säsong, men det rankas absolut bland de högsta, framför allt med tanke på det som hände efteråt då han turligt nog fick ölen i handen.

Kanske får Kennedy en chans att bjuda tillbaka till supportern efter säsongen.