Supertvillingarna försvarade sitt SM-guld

Kristina och Susanna Thurin är svenska mästare i beachvolley. De 25-åriga tvillingsystrarna från Sollentuna försvarade sin SM-titel från i fjol då de besegrade Sigrid Simonsson och Tarva Yoken med 2–0 i set i finalen i Tylösand i söndags.

  • Publicerad 09:52, 6 aug 2018

– Helt underbart att vi lyckas försvara SM-guldet! All träning ger resultat – ett skönt kvitto. Vi lyckades kontrollera vinden mycket bättre än i semifinalen och kunde slappna av på ett helt annat sätt. Vi är jättenöjda med spelet, säger ”Thurin-twins” till CMore direkt efter matchen.

Tvillingarna Thurin från Sollentuna vann finalen i två raka set, 21–19, 21–16. Foto: Robert Boman

Systrarna från Sollentuna, som spelar för klubben 08 Beachvolley Club, har i flera år varit ett av landets bästa lag. De senaste säsongerna har de tävlat både flitigt och framgångsrikt på världstouren, FIVB World Tour.

Dominerat på Swedish Beach Tour

Så sent som i juni säkrade de en historisk tredjeplats när världstouren besökte Aydin, Turkiet. Det var Sveriges första pallplats någonsin på FIVB World Tour. Dessutom har de varit i final på samtliga tre stopp på Swedish Beach Tour, den svenska elittouren i beachvolley, hittills i sommar så de var en av förhandsfavoriterna i årets SM-turnering.
Och de stod alltså pall för trycket. I semifinalen låg de under, men vände till 2–1 mot Sofia Ögren och Camilla Nilsson. I finalen gav de dock aldrig motståndarna, Sigrid Simonsson och Tarva Yoken, en chans. Segersiffrorna skrevs till 21–19, 21–16.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19