UMAMI PARK. Etapp 1 av Umami Park riskerar "Kasper Kalkon-priset". Foto: Jonny Andersson

Sundbybergshuset kan bli årets fulaste nybygge

I slutet av november korades Sundbyberg till årets kulturkommun, men det finns en uppsjö priser, listor och nomineringar. Den grå skrapan på Östra Madenvägen/Gesällvägen kan utses till landets fulaste nybygge.

  • Publicerad 13:40, 6 feb 2020

I slutet av november korades Sundbyberg till årets kulturkommun, men det finns en uppsjö listor och nomineringar. Några inte så smickrande.

Föreningen Arkitektupproret har nominerat 30 kandidater till "Kasper Kalkon-priset" som 2019 års fulaste byggnad. Bygget som nominerats är Umami Park etapp 1. Om det 16 våningar höga huset, ett sprinterlopp från Sundbybergs stadshus, skriver juryn:

"Som vanligt vill man ge de boende i lägenheterna en vidsträckt utsikt (över E18 och ett tidigare miljonprogram) men struntar i allmänheten på gatan som under en lång framtid ska tvingas se denna högresta otäcking i dekonstruktivistisk brutalism med huller om buller-fönster. Tyvärr mer smaklöst än smakfullt."

Friendsskraporna konkurrent

41 000 följare av Föreningen Arkitektupproret har bidragit till nomineringarna. Den grå Umami Park-byggnaden konkurrerar bland annat med Arenastaden i Solna, Almarevägens förskola i Järfälla, Kronängsskolan i Vaxholm, ett äldreboende i Norrköping och en bostadsrättsförening i Jönköping.

10 mars presenteras resultatet av omröstningen.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbybergarnas tips på hur du räddar äktenskapet

Nyheter ✓"Ge varandra tid" ✓"Visa förståelse" ✓"Lyssna" I Sundbyberg tar äktenskapen slut snabbare än på andra håll i länet. Så hur undviker man skilsmässa? Mitt i tog sig ut bland folket och bad om de bästa relationstipsen.onsdag 25/5 11:12

Så undviker du skilsmässan: "Viktigt att prata"

Nyheter Relationsexpert ger råd Risken för skilsmässa är som störst cirka fyra år in i äktenskapet. Genom att prata med varandra går det att förebygga krisen, enligt relationsexpertisen.tisdag 24/5 9:46

Laga cykeln och spela padel – nu öppnar Planen

Nyheter Ska skapa liv i kontorsområdet Mecka med hojen, spela padel och lär dig om återvinning. Nyöppnade aktivitetsparken Planen vill locka folk till Solna business park.tisdag 24/5 8:15