Lilou Swärdh Birkestad och till Leia Norberg från Sundbybergs IK F09 var några av tjejerna från Sundbyberg som var med och spelade in film med landslagsstjärnorna. Foto: Läsarbild Fredrik Hvass

Sundbybergs IK i film med Guidetti och Seger

Fotbollstjejer från Sundbybergs IK har spelat in en film tillsammans med landslagsstjärnor som John Guidetti, Caroline Seger, Andreas Granqvist och Kosovare Asllani. Bakom filmen, som ingår i mångfaldsprojektet ”Alla är olika – olika är bra”, står bland andra Svenska Fotbollsförbundet.

  • Publicerad 11:01, 5 dec 2016

– För oss som förening var det speciellt att få medverka i filmen. Vi har som vision och värdegrund att vara en inkluderande förening med mångfald som grund och det tycker jag återspeglas i filmen, säger Elias Gergi, Sundbybergs IK.

Filmen har spelats in för att belysa att uppladdningen inför en match ser i stort sett likadan ut oavsett om vem du är, vilken nivå du spelar på och vilket lag du tillhör.

Stjärnor från både dam- och herrlandslagen är med, tillsammans med ungdomar från Sundbybergs IK och Göteborgsföreningen Azalea BK.

Idén till filmen grundar sig i det som sker utanför plan, i idrottens kulisser. Nervositeten, muntorrheten, ritualerna – allt det där är universellt.

– Fotbollen och idrotten ska fungera så att alla ska få vara med, oavsett var du kommer ifrån eller hur du ser ut. Därför är det bra och viktigt att vi får vara med och visa var vi står, säger Caroline Seger, lagkapten i damlandslaget.

Bakom initiativet tår Svenska Fotbollförbundet, ICA och Svenska Spel. Spelarna från Sundbybergs IK som syns i filmen kommer från F09, F08, F06, F04, F02 och DJ. De fick biljetter till Fotbollsgalan, där filmen premiärvisades, och fick uppleva kvällen på plats i Globen.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47