Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats. I år är man tvåa. Foto: Mostphotos

Sundbyberg näst bästa kommun för unga företagare

Den ideella utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet, UF, har granskat vilka kommuner som bäst utbildar ungdomar i entreprenörskap. Av länets 26 kommuner rankar de Sundbyberg stad som nummer två.

  • Publicerad 08:06, 4 nov 2018

Ung Företagsamhet, UF, jobbar för att elever i grund- och gymnasieskola ska utvecklas som entreprenörer och lära sig att driva företag.

Organisationen har i sin kommunranking bland annat tittat på hur många elever i kommunen som startar UF-företag, andel lärare i kommunen som gått UF utbildning och andel elever i kommunen som nås av UF läromedel.

Det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat

Sharif Pakzad, näringslivschef

– Under en längre tid har vi arbetat för att sprida entreprenörskap i våra skolor och sett till att antalet ungdomar som satsar på att driva UF-företag också ökar, så det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat, säger näringslivschef Sharif Pakzad, i ett pressmeddelande.

Österåkers kommun utsågs till bästa UF-kommun 2018, Sundbybergs stad blev som sagt tvåa och Solna placerade sig på tredje plats.

Det är tredje året i rad som priset årets UF-kommun delas ut. Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Då kan pride anordnas i Bergshamra

Nyheter Men årliga firandet ställs in i Rissne Bergshamra Pride skjuts upp till hösten och Rissne Pride ställs in. Med förhoppningen att få firas tillsammans har arrangörerna i Solna och Sumpan tvingats ställa in och ställa om, i år igen.fredag 30/7 13:24

Butikspersonal såg till att misstänkt våldtäktsman greps

Nyheter Kände igen mannen från vittnens bilder En man har häktats misstänkt för våldtäktsförsök utanför ett soprum i Sundbyberg och en våldtäkt på Kungsholmen. Mannen kunde gripas efter att butikspersonal i centrum känt igen honom på bilder som...fredag 30/7 10:25