Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats. I år är man tvåa. Foto: Mostphotos

Sundbyberg näst bästa kommun för unga företagare

Den ideella utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet, UF, har granskat vilka kommuner som bäst utbildar ungdomar i entreprenörskap. Av länets 26 kommuner rankar de Sundbyberg stad som nummer två.

  • Publicerad 08:06, 4 nov 2018

Ung Företagsamhet, UF, jobbar för att elever i grund- och gymnasieskola ska utvecklas som entreprenörer och lära sig att driva företag.

Organisationen har i sin kommunranking bland annat tittat på hur många elever i kommunen som startar UF-företag, andel lärare i kommunen som gått UF utbildning och andel elever i kommunen som nås av UF läromedel.

Det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat

Sharif Pakzad, näringslivschef

– Under en längre tid har vi arbetat för att sprida entreprenörskap i våra skolor och sett till att antalet ungdomar som satsar på att driva UF-företag också ökar, så det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat, säger näringslivschef Sharif Pakzad, i ett pressmeddelande.

Österåkers kommun utsågs till bästa UF-kommun 2018, Sundbybergs stad blev som sagt tvåa och Solna placerade sig på tredje plats.

Det är tredje året i rad som priset årets UF-kommun delas ut. Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats.

Fortkörare upprör Ursviksbor

Nyheter "Kör som galningar" Ursviksbon Anton Smith tröttnade på fortkörarna utanför hans hus och skapade en mjukvara som kunde mäta hastigheten. Resultatet visade att 75 procent av bilisterna i området körde för fort.fredag 23/7 16:21

Staden tar nya tag för att bygga om vid Milot

Nyheter Bostäder ska göra att området känns tryggare Nu tar Sundbybergs stad nya tag med att utveckla Milotområdet i Ursvik – den här gången även med bostäder. "Det ska bli en port mot naturen, istället för en barriär, säger Stefan Bergström (C).måndag 19/7 16:17