Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats. I år är man tvåa. Foto: Mostphotos

Sundbyberg näst bästa kommun för unga företagare

Den ideella utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet, UF, har granskat vilka kommuner som bäst utbildar ungdomar i entreprenörskap. Av länets 26 kommuner rankar de Sundbyberg stad som nummer två.

  • Publicerad 08:06, 4 nov 2018

Ung Företagsamhet, UF, jobbar för att elever i grund- och gymnasieskola ska utvecklas som entreprenörer och lära sig att driva företag.

Organisationen har i sin kommunranking bland annat tittat på hur många elever i kommunen som startar UF-företag, andel lärare i kommunen som gått UF utbildning och andel elever i kommunen som nås av UF läromedel.

Det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat

Sharif Pakzad, näringslivschef

– Under en längre tid har vi arbetat för att sprida entreprenörskap i våra skolor och sett till att antalet ungdomar som satsar på att driva UF-företag också ökar, så det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat, säger näringslivschef Sharif Pakzad, i ett pressmeddelande.

Österåkers kommun utsågs till bästa UF-kommun 2018, Sundbybergs stad blev som sagt tvåa och Solna placerade sig på tredje plats.

Det är tredje året i rad som priset årets UF-kommun delas ut. Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37

Brottsofferjouren vill se snabbare utredningar

Nyheter Polisen medger brister Färre söker hjälp hos Brottsofferjouren Västerort. Polisens prioriteringar kan vara en förklaring, enligt jouren. Polisen medger brister men hänvisar till att det finns flera olika stöd.fredag 11/6 16:21