Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats. I år är man tvåa. Foto: Mostphotos

Sundbyberg näst bästa kommun för unga företagare

Den ideella utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet, UF, har granskat vilka kommuner som bäst utbildar ungdomar i entreprenörskap. Av länets 26 kommuner rankar de Sundbyberg stad som nummer två.

  • Publicerad 08:06, 4 nov 2018

Ung Företagsamhet, UF, jobbar för att elever i grund- och gymnasieskola ska utvecklas som entreprenörer och lära sig att driva företag.

Organisationen har i sin kommunranking bland annat tittat på hur många elever i kommunen som startar UF-företag, andel lärare i kommunen som gått UF utbildning och andel elever i kommunen som nås av UF läromedel.

Det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat

Sharif Pakzad, näringslivschef

– Under en längre tid har vi arbetat för att sprida entreprenörskap i våra skolor och sett till att antalet ungdomar som satsar på att driva UF-företag också ökar, så det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete med lärarna har gett gott resultat, säger näringslivschef Sharif Pakzad, i ett pressmeddelande.

Österåkers kommun utsågs till bästa UF-kommun 2018, Sundbybergs stad blev som sagt tvåa och Solna placerade sig på tredje plats.

Det är tredje året i rad som priset årets UF-kommun delas ut. Förra året hamnade Sundbybergs stad på sjunde plats.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47

Premiärdags för Bio Bristol på Sturegatan

Nyheter Riktiga biostolar på Sveriges näst brantaste läktare I helgen har historiska Bio Bristol äntligen nypremiär – den här gången med en stor röd vägg av biostolar. – Man kommer att märka hur mäktig salongen är, säger Anna-Lena Arreborn.fredag 9/10 8:21

Sofia Reideborn blev SIKs första kvinnliga seniorspelare

Sport I somras pausade hon målvaktskarriären – nu är Sofia Reideborn första kvinna att spela seniorhockey i Sundbybergs IK. – Fruktansvärt kul, säger hon.tisdag 6/10 12:28