Sumpan nominerad till årets idrottskommun

Tidningen Sport & Affärer har nominerat Sundbyberg stad till årets främsta idrottskommun. Kampen står mellan 30 kommuner i landet. Vinnaren presenteras 1 oktober.

  • Publicerad 14:40, 26 sep 2018

Kommunerna som tävlar om att bli årets idrottskommun bedöms utifrån 20 olika faktorer inom bredidrott, elitidrott och genomförande av evenemang.

Det är tolfte året i rad som Tidningen Sport & Affärer delar ut priset.

I år ligger extra fokus på kommunernas så kallade idrottspolitiska program, plus vilka förutsättningar som kommunerna skapat för idrottsanläggningar i staden och på landsbygden.

Totalt 30 kommuner är nominerade. I Stockholmsregionen har, utöver Sundbyberg, kommunerna Haninge, Lidingö, Sollentuna, Solna och Stockholm fått nomineringar.

– Sundbyberg har ett rikt föreningsliv och det finns en nära och bra dialog för att främja och utveckla idrotten, så det är glädjande att vi kan se att det ger effekt. Som stad så har vi höga ambitioner i att utveckla spontanidrotten- och idrottsanläggningar samt att ge kunna ge ekonomiskt stöd till föreningar, säger Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Den 1 oktober presenteras segrarna i respektive klass.​

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Inga matcher – men träning för de yngre i SIK

Nyheter De nya hårdare råden i Stockholm påverkar även idrotten. Sundbybergs IK ställer in alla kommande matcher och träningar för de som är äldre än 15 år.fredag 30/10 15:25

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56