Sundbyberg ligger bättre till än Solna, men sämre än Stockholm. Foto: Mostphotos

Sumpan i mitten på lärarrankning

Sundbyberg ligger på plats 149 bland landets 290 kommuner i rankningen Årets bästa skolkommun.

  • Publicerad 01:15, 18 nov 2020

Det är Lärarförbundet som varje år gör rankningen för att inspirera kommuner att satsa på elever, lärare och skolledare.

Undersökningen bygger på en jämförelse av tio kriterier. Lärarlönerna och elevernas meritvärden i årskurs nio tillhör Sundbybergs styrkor, medan resurstilldelningen och andelen som fullföljer gymnasiet drar ner.

Sundbyberg ligger bättre till än Solna (243), men sämre än Stockholm (100). I hela Stockholms län är Sundbyberg rankad som nummer nio av 26 kommuner. Danderyd ligger bäst till i länet (54).

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37

Brottsofferjouren vill se snabbare utredningar

Nyheter Polisen medger brister Färre söker hjälp hos Brottsofferjouren Västerort. Polisens prioriteringar kan vara en förklaring, enligt jouren. Polisen medger brister men hänvisar till att det finns flera olika stöd.fredag 11/6 16:21