Sugen på coronafria Brommanyheter? Här är de!

Hyreshus i Alphyddan säljs, SL vill öka turtätheten på tvärbanan 2021 och rivningen av den populära skejtrampen i Traneberg kan räddas. Det är bara några av veckans lokala nyheter – som inte handlar om corona.

  • Publicerad 08:02, 22 mar 2020

Den populära skejtrampen under Tranebergsbron är ett svartbygge, och ett beslut har tagits om att riva den. Men nu har rivningen skjutits upp. 

Skejtrampen under Tranebergsbron är väldigt populär bland åkare från hela länet. Här är det Calle Öjert som visar sina konster. Foto: David Östlund.

– Vi ska utreda ärendet vidare. Och framförallt vill vi komma i kontakt med dem som har byggt rampen, säger Peter Dacke på stadsdelsförvaltningen.

Anrikt hyreshus i Äppelviken säljs

Sedan 2012 har staden velat göra sig av med hyreshusen från 1800-talet i Äppelvikens hamn, mot de boendes vilja. Snart är köpet klart för ett av dem, Alphyddan, som säljs för över tio miljoner kronor.

– Ingen normal person med ett hyreskontrakt har råd att köpa ett hus för den här summan, sa Madeleine Asp i en intervju efter att staden erbjudit henne och sambon Bengt att köpa det 64 kvadratmeter stora huset för 8,8 miljoner kronor.

Tätare turer på tvärbanan

Tvärbanan kan få trafik var sjätte minut. Foto: Mitt i.

Tätare trafik på tvärbanan, nya sträckningar och nedlagda busslinjer till Bromma flygplats. Det är några av nyheterna i SL:s förslag till förändringar i västra Stockholm nästa år. Dessutom så ”smygstartar” tvärbanan till Bromma flygplats i december.

I trafikplanen står att en ”partiell” öppning ska ske, det vill säga att sträckan delvis ska öppnas. Hållplatsen ”Bromma Blocks” kommer inte att öppna.

Nu blommar träden i både Spånga och Grimsta