Succésäsong för Tyresö royal crowns

När 2018 summeras kan Tyresö royal crowns se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong i amerikansk fotboll. Juvelen i kronan är U19-lagets SM-guld.

  • Publicerad 14:29, 14 nov 2018

Säsongen för amerikansk fotboll är nyligen avslutad. Tyresö royal crowns kan gå i ide med gott samvete.

Herrlaget begärde i fjol att flyttas ned i division 1 på grund av för tunn trupp. Crowns har nu vunnit division 1 och är obesegrade. Klubben tänker ändå tacka nej till en plats i superserien och göra ytterligare en säsong i ettan.

– Vi vill fortsätta att bygga upp truppen med egna unga spelare och division 1-nivå passar oss bra, säger Helena Skeppner i klubbens styrelse.

Guld i ungdoms-SM

Royal crowns största framgång under säsongen är nog ändå U19-lagets guld i ungdoms-SM som togs den 27 oktober. Drygt 800 åskådare på Tyresövallen fick se hemmalaget besegra Örebro black knights med 48–22.

Dennis Isberg får till en bra passning i USM-finalen mot Örebro. Foto: Lars Johnson

Dennis Isberg, quarterback, valdes till USM-finalens mest värdefulla spelare. Han dubblerade med spel i herrlaget. Nästa säsong är det enbart herrlaget som gäller för Isberg och flera andra spelare från U19-laget.

Andra starka insatser av lag från Tyresö royal crowns var U17-laget som blev tvåa i sin serie, och U15-laget som vann Dukes Tourney. Även de yngsta lagen, U13 och U11, gjorde flera bra insatser under säsongen.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!