Succéöppning. Pantbanken är den starkaste i företagets historia. Foto: Jonna Claesson

Succéöppning för Pantbanken i Farsta

Pantbanken i Farsta öppnade i slutet av november. På två månader har den hunnit bli den starkaste i bolagets historia.

  • Publicerad 11:43, 16 jan 2018

Det är många som vill belåna sina föremål eller handla det Pantbanken i Farsta har till försäljning. Så pass många att butiken, som bara funnits i två månader, är den starkaste i bolagets historia.

– Vårt kontor i Farsta är ett nyöppnat kontor och följer den trend som har funnits de senaste åren med etableringar i förortscentrum. Det är ett sätt att komma närmare kunderna och följa trenden att man i mindre utsträckning gör sina ärenden i city utan istället i närmaste centrum, säger Peter Sundström, vd på Pantbanken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Pantbanken har expanderat kraftigt de senaste åren och Peter tror att det beror på att allt fler har upptäckt fördelarna med pantbanker, exempelvis att man aldrig kan hamna hos kronofogden, få en restskuld eller betalningsanmärkningar.

– Hos oss hamnar man inte i någon skuldfälla. Lånet ligger i sex månader varefter man kan lösa eller förlänga lånet. Om man inte kan eller vill förlänga/lösa lånet går lånet till auktion varefter vi räknar av erhållet auktionsbelopp mot skulden. Blir det ett överskott tillfaller det pantkunden. Blir det underskott står pantbanken för förlusten.

För att vara en av pantbankens kunder behöver man först och främst ett föremål med andrahandsvärde, vara myndig och kunna visa legitimation. Ett genomsnittslån idag är på 6 700 kronor och kostar 754 kronor för tre månader, säger han.

Vad är det för föremål era kunder belånar?

– Kunderna belånar framförallt guld, silver och klockor men också musikinstrument och teknikvaror. Vi belånar allt som har ett beständigt andrahandsvärde och som är tillräckligt litet att vi kan ta in det på pantbanken, ungefär som ett auktionshus eller blocket. Större varor som möbler tar vi inte emot på vårt kontor i Farsta men väl på vårt kontor på Östermalm, säger Peter Sundström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android