KSK i vita tröjor, mot Uppsala HK borta. De trivs bättre hemma, i de vinröda tröjorna. Foto: Läsarbild Peter Larsson

Succén fortsätter för Kungsängens SK

Efter att ha gått från division 3 på två år var målet inför första säsongen i division 1 att klara sig kvar utan kval. Men efter halva serien ligger Kungsängens SK:s herrar fyra, endast en poäng bakom Täby HBK på kvalplats till Allsvenskan.

  • Publicerad 07:49, 27 dec 2017

– Ja, vi har visat att vi har en högstanivå som räcker till att slå de bästa lagen i serien. När vi är som bäst spelar vi som ett topplag i division 1. Men vi har också gjort ett par bedrövliga insatser, säger lagets tränare Pierre Gjuraj Grubbström.
Förra säsongen, i division 2, kunde Kungsängens SK göra ”bedrövliga insatser” – och vinna ändå.

Bara två förluster

– Ja, då kunde vi göra tio tekniska fel och ändå vinna matchen med tio mål. Nu vinner vi inte en sådan match. Så det gäller för oss att hålla en jämn nivå och fortsätta att göra så mycket mål som vi gör, säger Pierre Gjuraj Grubbström.
När 11 av 22 matcher är spelade ligger Kungsängens SK alltså på fjärde plats efter fem segrar, fyra oavgjorda och endast två förluster. Det primära målet är dock fortfarande att hänga kvar utan kval, förklarar Pierre Gjuraj Grubbström.

Träningsläger i mellandagarna

– Ja, serien är så jämn så även om vi är nära toppen så är det inte så långt ner till botten heller. Samtidigt kan vi ju inte gå in i juluppehållet och tänka att vi ska bli sämre under andra halvan. Kanske behöver vi träna lite mer, det gör de andra lagen. Vi får se hur mycket folk i laget är redo att satsa. Det visar sig nu i mellandagarna då vi har träningsläger, säger han.
Division 1 norra återstartar den 7 januari då Kungsängen spelar hemma mot nästjumbon Uppsala HK klockan 15.15.

Obesegrade hemma

Sista matchen före uppehållet var bortamatchen mot just Uppsala och den var en av de där ”bedrövliga insatserna”, där framför allt defensiven fallerade, och slutade oavgjort (32–32).
Men Kungsängens SK är klart bättre hemma än borta. Med det starka publiktrycket i Ekhammarhallen i ryggen är man obesegrade hittills i division 1, efter fem matcher.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49