Caroline af Ugglas Foto: Anna Z Ek

Succéfestivalen tillbaka i år igen

Musikfestivalen Sigtuna Summer Squeeze blev en succé förra året trots pandemin. Nu är det dags för årets festival.

  • Publicerad 11:59, 11 aug 2021

Lördagen den 4 september är Sigtuna Summer Squeeze tillbaka. Musikfestivalen grundades 2019 och är en återkommande festival under en hel dag i Sigtuna.

– Efter förra årets mycket uppskattade festival har vi arbetat hårt för att hitta nya, spännande artister! Målet med Sigtuna Summer Squeeze har varit att skapa ett spännande och omväxlade program som bjuder på berömda artister, lokala musiker samt unga, kommande stjärnor, säger Pelle Nordlander som är artistansvarig för Sigtuna Event i ett pressmeddelande.

Tre hotell och en ruin

Bland årets artister finns bland annat Bo Sundström, Uno Svenningsson, Nanne Grönwall, Caroline af Ugglas och Patrik Isaksson. Förutom dessa kommer Henkes Veranda, Paul Noels och Studion att vara förband.

Festivalen äger rum vid St Pers ruin och på tre av hotellen i Sigtuna.

Den tusenåriga ruinen kommer att prydas med ljussättning. Där ska Bosse Sundström och Uno Svenningsson spela under kvällen.

Musik och mat

Nanne Grönwall, Caroline af Ugglas och Patrik Isaksson kommer i stället att genomföra en eftermiddagsföreställning och en kvällsföreställning på var sitt hotell där publiken kan äta middag i samband med spelningen.

– Det Sigtuna Event gör är helt i linje med kommunledningens ambition att tillgängliggöra kyrkoruinen för evenemang. Förra året bjöds vi på en fantastisk föreställning och jag är säker på att det blir minst lika bra i år, säger Lars Björling som är ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna Kommun.

Musikfestivalen arrangeras av den ideella föreningen Sigtuna Event i samarbete med hotellen 32 rum & kök, Stora Brännbo, Hotell Kristina, Sigtuna Kommun, Destination Sigtuna och Sigtuna församling.

Biljetterna har släppts och kan köpas på Sigtuna events hemsida.

Nanne Grönvall Foto: Anna Z Ek

31 nya fall på en vecka i Sigtuna

Nyheter Vaccinerade. 75 procent har tagit första sprutan. Folkhälsomyndigheten rapporterar en liten nedgång i antalet smittade från vecka 39 till vecka 40. I Sigtuna kommun håller smittan i sig på en jämn nivå, runt 30 smittade i veckan.fredag 15/10 9:53

På gång: 53 nya bostäder med plats för bikupor

Nyheter Spadtag för nya lägenheter i Sigtuna Stadsängar taget Nu har bygget av Brf Honungskupan, ett av projekten i Sigtuna stadsängar, startat. Här görs plats för både bostäder, odling och bin.onsdag 13/10 17:30

Nu tar en ny polischef över rodret

Nyheter Tidigare chef för spaningssektionen Lokalpolisområde Sollentuna, där Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby kommun ingår, får en ny chef. Det är Stephan Kiernan som tidigare var spaningschef i norrort.tisdag 12/10 13:51

Julmarknaden är tillbaka i Sigtuna

Nyheter Varje adventssöndag håller marknaden öppet I år kommer en av Sveriges mest omtyckta julmarknader tillbaka. Sigtuna julmarknad arrangeras samtliga adventssöndagar efter uppehållet förra året.tisdag 12/10 13:01