Nu kommer en ny bok från plantskolan i Säbyholm, "Knappt en droppe blod" är Carin Hjulströms andra bok i den populära serien. Foto: Gabriel Liljevall

Succédeckaren från Säbyholm blir tv-serie

Det är en bra dag idag för alla som gillar författaren Carin Hjulström. Nu släpps nämligen hennes andra bok i serien som utspelar sig på en nedgången plantskola i Upplands-Bro. Samtidigt meddelar hennes förlag att första boken "Bara ett litet mord" ska bli tv-serie.

  • Publicerad 15:09, 10 mar 2021

I dag, onsdag, är det dags för Carin Hjulströms andra del i serien ”Säbyholms gröna fingrar”, att få se dagens ljus.

Nu släpps ”Knappt en droppe blod” som är en fristående fortsättning i serien som utspelar sig på en nedgången platskola i Upplands-Bro kommun, närmare bestämt på Säbyholms gods utanför Bro.

Fortsatt ond bråd död i slottsmiljö

Hjulström fortsätter på temat ”ond bråd död i slottsmiljö”. Det utlovas både humor, hög igenkänning och svärta, då vi följer skådespelerskan Siri Ehrensvärd som lämnat Dramatens största scen för livet på landet. Här driver Siri en plantskola tillsammans med brorsonen Anton som är föräldralös och tidigare ungdomsbrottsling,

Författaren Carin Hjulström. Foto: Gabriel Liljevall

Då en äldre man återfinns död, sannolikt mördad, på en kyrkogård strax in till sin hustrus grav så kopplats den lokala polisen Olle Magnusson in på fallet. Under sina efterforskningar i syfte att lösa gåtan får han hjälp av Siri.

En död advokats kunskaper om tidigare okända dokument och händelser riskerar samtidigt att avslöjas till mångas stora oro.

Första boken blir tv-serie

Samtidigt uppger Carin Hjulströms bokförlag Forum att Nordisk Film köpt rättigheterna till att göra en tv-serie som baserar sig på den första boken i serien, ”Bara ett litet mord”.

Producent för det hela kommer att vara Maria Nordenberg som dels låg bakom ”Fröken Frimans krig”.

- Jag har länge sökt efter en historia som utspelar sig utanför storstaden, i en grönare miljö. När jag läste Bara ett litet mord såg jag direkt en tv-serie framför mig. Det här är en genre som jag tror att tittarna vill se, en sorts feelgood som kan ge hopp om något annat än det vi upplever i världen just nu, säger Maria Nordenberg, i en kommentar.

Författaren om tv-serien: "Gammal dröm som går i uppfyllelse"

Och författaren Carin Hjulström är glad över beskedet att den första boken nu ska bli tv-serien.

- Det är en gammal dröm som går i uppfyllelse, att få se mina böcker bli tv-drama! Jag är så lycklig över att få samarbeta med superproffsiga producenten Maria Nordenberg. Det ska bli otroligt spännande att följa projektet till färdig tv-serie, säger Carin Hjulström.

Fröjd medgrundare till regionalt parti

Regionen har fått ett nytt parti. En av medgrundarna är Bålstapartiets gruppledare Owe Fröjd. – Det här är en fördel för Bålstapartiet, säger han.fredag 22/10 11:10