Succé för scouternas coronasäkra valborgsfirande på Edsviken

I stället för att ställa in helt anordnade Sollentuna Södra Scoutkår ett coronasäkert valborgsfirande i år – med digital porslinskrossning, körsång och stämningsfull brasa på en flotte i Edsviken. Och arrangemanget i fredags blev en succé.

  • Publicerad 11:01, 3 maj 2021

– Ja, det gick bra, vi är väldigt nöjda. Vår film uppmärksammades i Rapport i SVT och vi har fått mycket positiv feedback från Sollentunaborna. Det känns som helt rätt beslut att inte ställa in helt och hållet i år, säger Albin Haglund, en av många från Sollentuna Södra Scoutkår som var med och höll i trådarna.

Lokaltidningen Mitt i berättade för ett par veckor sedan om scoutkårens beslut att ersätta det traditionella valborgsfirandet med en coronaanpassad variant.

Sålde över 500 kassar

Scouternas valborgsfirande i Tegelhagen är en viktig inkomstkälla för kåren. I år har man sålt kassar med take-away-valborg för avhämtning, med lotter, sockervadd, popcorn och annat som hör valborg till.

– Vi sålde över 500 kassar. Men vi fick också in mycket donationer. Folk följde våra livesändningar med körsång och med porslinskross och swishade pengar, säger Albin Haglund.

Trots att årets anpassade valborgsfirande blev minst sagt lyckat hoppas Albin Haglund slippa en repris nästa år. Scouternas valborg har firats varje år i Tegelhagen sedan 1954, och nästa år bör traditionen kunna återupptas efter ett tvåårigt uppehåll tänker Albin Haglund.

– Det här ska inte behöva bli en ny standard. Även om det gick bra hoppas jag att vi inte ska behöva göra det fler gånger. Nästa år hoppas jag att allt är som vanligt igen!

Scouterna i Sollentuna ökar trots pandemin

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Smittspridningen fortsätter att öka

Nyheter "Slarvar vi, får vi betala för det senare", säger Stefan Löfven (S) Antalet smittade av covid-19 fortsätter att öka i Sollentuna. Under vecka 18 konstaterades 261 nya fall, vilket är fler än på fem veckor, enligt Folhälsomyndighetens senaste statistik.fredag 14/5 9:39

Advokat varnas – ska betala straffavgifter

Nyheter Blev anmäld till Advokatsamfundet En advokat i Sollentuna blev anmäld till Advokatsamfundet av en annan jurist och en klient. Nu måste hen betala straffavgifter på sammanlagt 10 000 kronor för att inte ha yttrat sig i tid om...torsdag 13/5 9:15