Stockholms första kattcafé öppnar i Vasastan och intresset för att komma dit är stort. Foto: Sacharias Källdén

Succé för nya kattkaféet – innan det öppnat

Om knappt två veckor öppnar Stockholms första kattkafé i Vasastan och intresset för att besöka det är stort. Första helgen är redan fullbokad.

  • Publicerad 16:32, 5 feb 2019

Som StockholmDirekt kunde berätta för drygt två veckor sedan öppnar ett kattkafé i Valands gamla lokaler på Surbrunnsgatan 48 den 16 februari. På Java Whiskers bor nio katter som besökarna kan umgås med och som det kommer att vara möjligt att adoptera/köpa. Katterna kommer från Solgläntans katthem.

Nu öppnar Stockholms första kattkafé

Redan nu är intresset för att besöka kaféet stort.

– Första helgen är redan fullbokad. Det finns tider i veckan därpå men även i helgen efter börjar det fyllas upp redan nu. Det känns jättekul, säger Jon Bäcklund, en av ägarna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Många hör även av sig och är intresserade av att adoptera katterna.

– De använder alla kontaktvägar som finns. Ringer, mejlar och skriver på sociala medier.

Hade ni räknat med den responsen?

– Ja det hade vi nog, vi vet att intresset för hemlösa katter är stort. Vi är framför allt en omplaceringsverksamhet, till gagn för både djur och människor. Men man kan också komma hit och bara mysa med katterna, säger Jon Bäcklund.

Det kostar 150 kronor per person att umgås en timme med djuren. Vill man bara titta så kommer det också att vara möjligt från att se katterna från Surbrunnsgatan.