Succé för landets största graffiti-event på Snösätragränd

Magnifika målningar, god stämning och tusentals besökare i alla olika åldrar. Graffiti-eventet Spring Remake blev "brutalt bra” som arrangören Daniel ”Soe” Rohlin sammanfattar helgen.

  • Publicerad 15:17, 20 apr 2015

Även om det var flest besökare på Snösätragränd i Rågsved på lördagen var antalet färdiga målningar desto fler på söndagen.

LÄS ÄVEN Exklusiv intervju med legendariska Puppet som målar på Snösätragränd

Men när StockholmDirekt är där på söndagseftermiddagen håller ett stort antal graffitimålare fortfarande på med sina konstverk.

"Otroligt lyckat"

En av de är Petter, som tillsammans med en partner, fyller en drygt 80 kvadratmeter stor industrivägg med mörka figurer och tung text. Han beskriver Spring Remake som en supersuccé.

– I går lördag var helt fantastiskt. Det var massor av folk här och alla var glada. Idag är det lite lugnare. Men allt har varit otroligt lyckat. All cred till Daniel Rohlin som ordnat allt, säger han.

Unga och gamla besökare

Besökarna under söndagen är mellan 0 och cirka 70 år gamla. Barnvagnar och pensionärer strosar omkring och ser hur väggarna fylls med liv.

Paret Jan och Monica Stensson har kommit hit från Småland. De hälsar på Jans syster Inger som bor i Rågsved och vars son är intresserad av gatukonst.

– Det är jätteroligt att komma se hur det går. Men det måste vara dyrt med all färg tänker jag, säger Monica Stensson.

– Det är häftigt att få en inblick i en värld man inte känner till, säger Jan Stensson.

Över hundra graffitikonstnärer

Graffitiområdet är flera ”gator” stort och under helgen är cirka 120 graffitikonstnärer här för att måla över det lagliga graffitiområdets gamla målningar med nya.

I bortre änden av Snösätragränd ringlar sig kön till en vegan-foodtruck och på borden framför sitter barn och ritar egen graffiti, fast med papper och pennor.

Arrangören Daniel ”Soe” Rohlin, är supernöjd med Spring Remake.

– Det har varit brutalt bra. Vi har haft mellan 3 000 och 5 000 besökare, kanske ännu fler, säger han.

Inga stereotyper

Stämningen har varit på topp och de målningar som eventet resulterat håller inte bara högsta klass utan visar också upp många olika stilar.

– Det här området visar att det inte längre finns en stereotyp stil inom graffitin, som en ung besökare säger.

Daniel Rohlin, blir det en Spring Remake 2016 också?

– Det kan mycket väl bli det. Samtidigt vill vi inte skapa en Vattenfestivalen som folk tröttnar på. Vi får se, säger Daniel Rohlin.