Styrelsen i (MP):s lokalavdelning avsätts

Miljöpartiets distriktsstyrelse hade möte igår kväll och bestämde sig för att avsätta hela styrelsen i lokalavdelningen i Sundbyberg. De tar även upp uteslutningen av kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour till partistyrelsen ”för skyndsam utredning och beslut”.

  • Publicerad 10:11, 8 dec 2017

Miljöpartiets Distriksstyrelse tar över styret av lokalavdelningen i Sundbyberg med omedelbarverkan, tills dess att en ny styrelse kan väljas. Det beslutades på Distriktsstyrelsens möte igår kväll, enligt information som gått ut till alla avdelningens medlemmar och som Mitt i Sundbyberg har tagit del av.

Bland annat skriver de att ”Distriktsstyrelsen konstaterar att lokalavdelnings styrelse inte vidtagit nödvändiga åtgärder i denna synnerligen akuta situation”, i brevet som gått ut till medlemmarna.

Distriksstyrelsen lyfter även frågan om att få kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour utesluten till partistyrelsen ”för skyndsam utredning och beslut”.

Distriktets krishanteringsgrupp ska också se till att valberedningen, styrelsen och den politisk ledningen i Sundbyberg erbjuds utbildning och stöd ”för att få en mer en öppen och inkluderande organisation”.

Mitt i Sundbyberg har sökt företrädare för lokalavdelningen utan att lyckas.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09