Styrelsen i (MP):s lokalavdelning avsätts

Miljöpartiets distriktsstyrelse hade möte igår kväll och bestämde sig för att avsätta hela styrelsen i lokalavdelningen i Sundbyberg. De tar även upp uteslutningen av kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour till partistyrelsen ”för skyndsam utredning och beslut”.

  • Publicerad 10:11, 8 dec 2017

Miljöpartiets Distriksstyrelse tar över styret av lokalavdelningen i Sundbyberg med omedelbarverkan, tills dess att en ny styrelse kan väljas. Det beslutades på Distriktsstyrelsens möte igår kväll, enligt information som gått ut till alla avdelningens medlemmar och som Mitt i Sundbyberg har tagit del av.

Bland annat skriver de att ”Distriktsstyrelsen konstaterar att lokalavdelnings styrelse inte vidtagit nödvändiga åtgärder i denna synnerligen akuta situation”, i brevet som gått ut till medlemmarna.

Distriksstyrelsen lyfter även frågan om att få kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour utesluten till partistyrelsen ”för skyndsam utredning och beslut”.

Distriktets krishanteringsgrupp ska också se till att valberedningen, styrelsen och den politisk ledningen i Sundbyberg erbjuds utbildning och stöd ”för att få en mer en öppen och inkluderande organisation”.

Mitt i Sundbyberg har sökt företrädare för lokalavdelningen utan att lyckas.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Lite sämre betyg i Sumpan i år

Nyheter Mest avgörande är föräldrarnas utbildningsnivå Tjejerna i Sumpan har bättre betyg än killarna i nian och det samma gäller barnen i friskolor kontra de i kommunala. Men störst roll verkar det spela om har föräldrar som pluggat vidare efter...torsdag 2/12 1:15

Inte många kvar i Solna och Sumpan av de som föddes 70

Nyheter Bara drygt 3 procent har blivit Solna och Sumpan trogna En gång sumpan/Solnabo, alltid sumpan/Solnabo? Knappast. De allra flesta drar. Kommunerna är i botten när det gäller invånare som bott här hela livet.onsdag 1/12 8:28

En timme i julbonanza

Nyheter Här är ställena som går all in på julen Första advent är här och många börjar pynta och fixa inför julen. Vi hälsade på två ställen där man minst sagt går all in på julen – tidigt och maxat!onsdag 1/12 8:20