Stulna kungaregalier återfunna i Åkersberga

65-miljonersbytet från kuppen mot Strängnäs domkyrka har återfunnits – i Åkersberga. Enligt polisen ”tyder allt på att Karl IX:s stulna begravningsregalier hittats”. Nu har rättegången mot den Åkersbergabo som åtalats för stölden avbrutits.

  • Publicerad 08:34, 5 feb 2019

Polisen bekräftar att det troligen är de stulna kungaregalierna som hittats i Stockholmsområdet. För TT bekräftar man att de hittades ovanpå en soptunna i Åkersberga under natten.

”Nu tyder allt på att Karl IX:s stulna begravningsregalier hittats i Stockholmsområdet, men polisen arbetar intensivt med att få det bekräftat till 100 procent” skrev myndigheten tidigare under morgonen.

Vid stölden i Strängnäs domkyrka 31 juli förra året stals kungaregalier i form av två kungakronor och ett riksäpple från 1600-talet, tillsammans värderade till 65 miljoner kronor.

Förundersökning återupptas

En 22-årig Åkersbergabo åtalades för kuppen, misstänkt för grov stöld.

Att  kungaregalierna hittats blev känt samtidigt som den sista planerade rättegångsdagen mot  22-åringen.

På Åklagarmyndighetens sajt skriver man nu på förmiddagen att ”hela bytet är återfunnet”, att den pågående rättegången mot 22-åringen tar uppehåll och att förundersökningen mot honom i stället har återupptagits.