Studentpalatset vid Norrtullsgatan 2 skall stängas. Förslag finns nu att göra om lokalerna till grund- eller gymnasieskola.

Studentpalatset kan bli ny skola

Studentpalatset vid Norrtullsgatan 2 hotas av stängning. Nu vill Kadir Kasirga (S) göra om lokalerna till grund- eller gymnasieskola.

  • Publicerad 16:53, 23 apr 2021

Som vi tidigare rapporterat kommer inte Universitetet längre att finansiera Studentpalatsets verksamhet och hänvisar i stället till de nya lokalerna på campus i Albano.

Nu vill Kadir Kasirga (S), oppositionsborgarråd med ansvar för skola och förskola, att om staden lyfter frågan om en ny gemensam finansieringsmodell för Studentpalatsets verksamhet.

Om inte det förslaget faller de styrande på läppen föreslår Kasirga att utbildningsförvaltningen utreder möjligheten att öppna ett gymnasium i Studentpalatsets lokaler.

Det förslaget verkar ha hamnat i god jord.

Skolbristen i stadsdelen är stor och utbildningsförvaltningen svarar att ”förvaltningen ser att läget skulle kunna vara attraktivt för en ny grundskola eller gymnasieskola. Men det hänger på att lokalen blir ledig. Skolförvaltningen tycker att det "eventuellt är värt att utreda vilka förutsättningar byggnaden samt utemiljön har”.