Studenterna Oliva Brask och Johanna Dahl har startat Geni vid sidan av sina studier. Foto: Christopher Blanck

Studenterna startade eget företag för intimvård

Efter att själva ha upplevt problem och inte hittat rätt intimvårdsprodukter valde Johanna Dahl och Olivia Brask att skapa egna. Deras företag Geni lanserades i januari och snart har de sålt ut sin första batch med produkter.

  • Publicerad 15:40, 30 jul 2021

I slutet av oktober 2019 började vännerna Johanna Dahl och Olivia Brask, då boendes i Malmö, efter många diskussioner och problem skapa sina egna intimvårdsprodukter.

– Snacket började faktiskt redan när vi bodde i Paris för några år sedan. Sedan tog det fart när vi flyttade till Malmö, säger Olivia Brask.

När pandemin slog till hade tjejerna redan kommit så pass långt med det egna företaget att det inte gick att pausa det. När de blev av med sina jobb i Malmö valde de att flytta hem till sina föräldrar i Stockholm där utvecklingen av Geni, som företaget heter, fortsatte.

– Vi har googlat, testat olika produkter själva och pratat med våra vänner om deras erfarenheter med intimvårdsprodukter. Sedan fortsatte vi att testa oss fram och började blanda våra egna recept, säger Olivia Brask.

Produkter. Än så länge har Geni tre olika produkter som säljs. Foto: Christopher Blanck

Producenterna av Genis produkter arbetar i Svedala medan tjejerna packar och skickar varorna från Olivias lägenhet i Vasastan.

– När vi har pratat bara vi och med våra vänner har det handlat om vad och vilka produkter som inte fungerar och vilka problem som kan uppstå. Utifrån det har vi velat ta fram produkter som funkar för alla, säger Johanna Dahl.

Den 25 januari lanserades Genis webbshop och deras tre första produkter, Geni Soothe, Geni Gloss och Geni Dust.

– Våra produkter är gjorda av naturliga ingredienser, de är veganska och även oparfymerade, säger Johanna Dahl.

Hur är det att driva eget företag?

– Det är ganska jobbigt att kombinera både plugg och jobb. Det kräver mycket ansvar men vi får umgås mycket så det fungerar ändå väldigt bra, säger Olivia Brask.

Olivia och Johanna packar alla beställningar själva. Foto: Christopher Blanck

– Många saker har varit oväntat tuffa. Till exempel att hitta en bra förpackning, det är väldigt svårt. Sedan är marknadsföringen svår också men vi får mycket hjälp av vänner och familj som delar vårt innehåll.

Vad siktar ni på härnäst?

– Först och främst att vi hittar återförsäljare som tar in våra produkter. Sedan vill vi sälja slut vår första batch och byta förpackning på våra varor, säger Olivia Brask.

– Eftersom vi lanserade under pandemin kunde vi inte ha något event eller en lanseringsfest så när restriktionerna tillåter hade det varit kul att ha en fest, säger Johanna Dahl.

Om Olivia

Ålder: 23

Bor: Vasastan

Gör: Studerar journalistik och driver Geni.

Drömmer om: Att Geni ska bli stort och att arbeta med radio.

Visa merVisa mindre

Om Johanna

Ålder: 24

Bor: Vasastan

Gör: Studerar ekonomi och driver Geni.

Drömmer om: Att det går bra med företaget och att arbeta med utrikespolitik.

Visa merVisa mindre