Ställer ut. Linda Hallstan, Alexey Layfurov, Sissela Jensen och Linn Henrichson visar upp sin egen och andra studenters konst i Söderhallarna. Foto: Pressbild

Studenter från Konstfack ställer ut i Söderhallarna

När Konstfacks årliga vårutställning ställdes in, och istället blev digital, saknade några studenter chansen att visa sina verk i fysisk form. Så de styrde upp en egen utställning på Söder.

  • Publicerad 14:42, 3 sep 2020

Linda Hallstan och ytterligare tre studenter från masterprogrammet i visuell kommunikation på Konstfack ville visa upp sina verk för allmänheten. Nu ordnar de en egen utställning i Söderhallarna, och visar samtidigt upp konst av andra studenter på skolan.

– Vi har valt ut verk i bland annat keramik, glas, textil och film som vi alla tycker kommenterar, och försöker relatera till, tiden vi lever i. Även lokalen är ett tecken av vår tid, en tom butikslokal i en galleria. Det har varit en kul erfarenhet att arrangera en utställning på egen hand, och spännande att se hur det går att utnyttja den här lokalen på ett nytt sätt, säger Linda Hallstan.

Utställningen pågår mellan den 4 och 12 september i en tom butikslokal på andra våningen i Söderhallarna. Totalt visas tio studenters skapelser och de fyra arrangörerna kommer att vara på plats varje dag.