Strömlösa får hotellnotan betald

De hushåll av Vattenfalls kunder som är värst drabbade av stormen Alfrida och inte kan bo kvar hemma kommer att ersättas för kost och logi, meddelar Vattenfall. – Har du ett utkylt hus som du inte kan bo kvar i får du skicka kvittona till oss, säger Mikael Björnér, presskommunikatör på Vattenfall.

  • Publicerad 16:48, 4 jan 2019

De hushåll av Vattenfalls kunder som är värst drabbade av stormen Alfrida och inte kan bo kvar hemma kommer att ersättas för kost och logi, meddelar Vattenfall.

– Har du ett utkylt hus som du inte kan bo kvar i kan du skicka kvittona till oss, säger Mikael Björnér, presskommunikatör på Vattenfall.

Det handlar om 21 000 hushåll som fortfarande är strömlösa.

Hur många är det som inte kan bo kvar hemma? 

– Det är jättesvårt att säga, men för de som inte har kamin eller öppen spis och inte kan elda blir ju husen utkylda och man kan kanske inte laga mat.

Behöver man ta in på hotell så är det viktigt att spara alla kvitton och sedan skicka in dem till Vattenfall. Man kan även ta kort på maten som blivit förstörd på grund av att kyl och frys inte fungerar för att få ersättning.

Kan man räkna med att ni betalar hotellet eller ska man höra med er först? 

– Det är svårt att säga i förväg men vi gör en rimlighetsbedömning från fall till fall. Kollar hur länge man varit utan ström och såklart ska det vara ett rimligt pris på hotellet, säger Mikael Björnér.