Här har den erotiska klubben flyttat in på Östermalm. Foto: Elin Jonsson

Strippklubb chockar grannar på Östermalm

En bostadsrättsförening på Östermalm blev för två veckor sen varse att deras nya hyresgäst är en strippklubb. Nu är de chockade och vill bli av med verksamheten.

  • Publicerad 11:39, 11 dec 2018

För två veckor sedan blev bostadsrättsföreningen Valfisken Mindre varse att de godkänt strippklubben Club Heaven att bedriva verksamhet i bostadsrättshusets bottenlokaler på Grevgatan.

Styrelsen i bostadsrättsföreningen hänvisar alla frågor till sin advokat Niclas Lifsten. Han menar att brf:en blivit lurade och att strippklubben kommit in i lokalerna på falska uppgifter.

– Bostadsrättsföreningen är chockad och de kommer vidta alla åtgärder för att verksamheten ska upphöra. De fick reda på detta i förra veckan och reagerade omedelbart, säger Niclas Lifsten.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt advokaten ska hyresgästen som står på kontraktet, Ventri AB, ha utgett sig för att vara ett företag som säljer restaurangutrustning och inte erotiska danser med avklädda människor.

– Jag är fullt övertygad om att verksamheten kommer flytta. Jag kan inte säga när det blir, säger han.

StockholmDirekt har sökt företrädare både för den erotiska klubben Club Heaven och Ventri AB, som står på hyreskontraktet, utan resultat.

I Ventri AB:s bolagsbeskrivning står det att "bolaget ska bedriva design av kläder, partihandel och detaljhandel, export och import av kläder, skor, accessoarer, presentartiklar, leksaker, hudvårdsprodukter, multimedia samt personaluthyrning för underhållningsändamål såsom mässor, nattklubbar, fester, kick-off, musikvideos, showdans. Bolaget skall även bedriva uthyrning av showkläder till teater, TV och artister samt idka därmed förenlig verksamhet."

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På Club Heavens hemsida är det tydligare vad det är för verksamhet som i själva verket har flyttat in.

"Vi är Stockholms mest erotiska gentlemans klubb. Hos oss upplever du trend, glamour, underhållning och nattliv på en helt annan nivå. Besök paradiset och upplev exotiska shower som förtrollar dig in i en värld av eufori. Vi respekterar våra klienters diskretion och därför syns inte vårt namn på era kvitton vid betalning."