Igenbommat. Strippklubben på Östermalm har lämnat lokalerna. Nu återstår att se om det är definitivt. Foto: StockholmDirekt

Strippklubb avhyst från lokal på Östermalm

För andra gången sedan i december har den omskrivna strippklubben tvingats lämna den anrika adressen på Östermalm.

  • Publicerad 15:50, 22 mar 2019

Redan den 20 december 2018 avhyste kronofogden den omtalade strippklubben från fastigheten på Grevgatan. Detta efter att bostadsrättsföreningen, som trodde att den hyrt ut lokalen till ett företag som sålde köksutrustning, lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. Klubben överklagade dock beslutet till hovrätten som valde att tillfälligt stoppa avhysningen och verksamheten var snabbt igång igen.

Nu har strippklubben återigen tvingats lämna adressen.

Strippklubb på Östermalm kvar trots vräkning

Fredagen den 15 mars fastställde hovrätten det beslut om avhysning som fattats i tingsrätten. Och bostadsrättsföreningens juridiska ombud, advokaten Nicklas Lifsten, tror att det blir betydligt mer långvarigt än sist.

– Det här gången har tingsrätten ett bättre underlag för att fatta sitt beslut, säger han.

Ventri AB, bolaget som står bakom klubben, begärde inhibition, det vill säga ett uppskjutande av verkställandet. Men högsta domstolen avslog deras begäran och nu väntar omedelbar avhysning. Kronofogden tar över lokalen i avvaktan på den slutgiltiga förhandlingen i tingsrätten den 29 maj.

Lifsten tror dock att det finns en "god chans" att klubben kastar in handduken tidigare än så.

– Deras utsikter till framgång är väldigt svaga. De vet att det kostar pengar att driva det vidare och att de kommer förlora i slutändan, säger han.

Domstolen har fattat beslut om säkerhetsåtgärd, ett beslut som tagits i avvaktan på slutlig prövning av målet. Målet är alltså fortfarande inte avgjort.

StockholmDirekt har försökt nå klubben för en kommentar.

Strippklubb chockar grannar på Östermalm