Strid om Kamprad-gatan i Kungens Kurva

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycker att Huddinge kommun borde väntat med döpa en gata i Kungens Kurva efter Ingvar Kamprad. På Twitter kritiserar nu kommunalrådet Christian Ottosson (C) de rödgröna för deras ställningstagande.

  • Publicerad 09:47, 13 jun 2018

I går kom nyheten att majoriteten i Huddinge kommun beslutat att låta en gata i Kungens Kurva få namn efter Ikea-grundaren Ingvar Kamprad som avled tidigare i år.

De rödgröna tyckte dock att beslutet kunde vänta. Det fick Huddinges kommunalråd Christian Ottosson (C) att ge en känga till de rödgröna på Twitter.

”Så klart vi vill ha Ingvar Kamprads minne och namn i den regionala stadskärnan. Synd bara att S, V och MP röstade emot förslaget i nämnden idag”

Hänvisar till institutets rekommendation

Det fick Socialdemokraternas Yossi Sigal att reagera. Han hänvisar till rekommendationer från ”Institutet för språk och folkminnen”.

”Det är synd att koalitionen försöker plocka politiska poäng på detta. Gatan kommer inte byggas på ett antal år så vi  S, MP & V tyckte att kommunen bör följa rekommendationen och vänta med beslutet. Är det konstigt”

”What?”

Christian Ottosson replikerade:

”What? Du får stå för hur du röstar Yossi Sigal” skriver Ottosson som också lägger till att Ingvar Kamprads familj sagt ok till att namnge gatan efter den mestadels hyllade men också kritiserade företagsledaren.

Yossi Sigal tycker att de rödgröna handlat rätt. På Twitter skriver han:

”Ja, vi lyssnar på rekommendationen från remissinstansen. Kalla det bara ett argument kan du göra. För oss var detta enda argument viktigt.”