SKOLBOLL. Storvretskolan inleder ett samarbete med IFK Tumba till hösten. Foto: Mostphotos

Storvretskolan startar ny fotbollssatsning

Storvretskolan och IFK Tumba Fotboll har inlett ett samarbete och drar igång en ny fotbollsprofil.

  • Publicerad 17:00, 22 jun 2020

Storvretskolan har anställt åtta instruktörer med lång fotbollserfarenhet och gedigen utbildning. Alla ungdomar i årskurs 7–9 som i dag är aktiva fotbollsspelare är välkomna att söka den nya profilen.

Både på schema och raster

De elever som kommer antas till programmet kommer att gå i sina vanliga klasser men få fotbollsutbildning utanför det normala skolarbetet. Det planeras även fotboll för alla övriga elever på skolan i form av lunch- och rastfotboll samt aktiviteten ”fotboll för alla” på eftermiddagarna.

IFK Tumbas roll är att samordna verksamheten, se till att rätt kompetens erbjuds eleverna både vad gäller teknik, taktik och ledarskap.

– Traditionellt sett är det elitklubbar som normalt förknippas med skolors fotbollsprofiler och vi är otroligt glada att vi i IFK Tumba Fotboll nu kan erbjuda den här möjligheten för unga fotbollsspelare, säger Johan Magnusson från klubben.

Samarbetet mellan skolan och fotbollsklubben drar igång efter sommaren och sträcker sig över tre år. Det finns fortfarande platser kvar för intresserade elever.

Siktar mot toppen

Inför första året finns inga särskilda intagningskrav förutom att man ska spela fotboll i någon klubb på fritiden.

–  Det kommer att krävas hårt arbete men vi har goda förutsättningar genom bra pedagoger och tränare, en stor inomhushall och två fantastiska konstgräsplaner som gör det möjligt att utöva fotboll året om, Vi siktar mot toppen, säger Storvretskolans rektorer Lillemor Bergquist och Susanne Norman i ett uttalande.

Tidigare stökig skola

Storvretskolan har tidigare haft problem med bårk, stök, otrygghet och brist på studiero.

2019 beslutade Skolinspektionen att staten skulle ta över skolan, något myndigheten aldrig tidigare fattat beslut om.