UPPSTÄLLNING. Fr.v: Oscar Cronblad, Tobias Karlsson, Petra Damm, Anders Ohlsson, Marttii Tähtinen, Jenny Thörning (domare men tävlar i klubben) och Torbjörn Sjöberg (inklippt) tävlade för klubben i Piteå. Foto: Privat

Storvinst för ny Järfällaklubb

Det blev en raketstart för Järfällas nya armbrytningsklubb "Kometbrytarna Stockholm" i deras första SM i Piteå.

  • Publicerad 13:02, 14 apr 2022

Jättekul att få slå storklubbarna

I slutet av mars hölls SM-veckan i Piteå, då tävlade Järfällaklubben "Kometbrytarna Stockholm" i armbrytning. Sammanlagt drog de hem 13 medaljer och placerade sig på en femte plats av de trettio klubbarna.

– Det var lite förvånande, vi var bara sex som tävlade. Men det var jättekul att få slå storklubbarna, berättar Anders Ohlsson, en av de som tävlade.

Klubbens äldsta brytare är 69-åriga Martti Tähtinen som tog hem två silver.

– Jag blev helt skakis när jag tog i hand med min motståndare, han var enorm! Men det var en jättebra erfarenhet, detta är bara början på min karriär, säger han.

Alla åldrar

Just blandningen på ålder och erfarenhet i klubben kan vara ett av knepen till deras snabba framgång.

– Vi har bra folk med oss som har lång erfarenhet i att tävla. Det ger bra förutsättningar, tror Petra Damm. Viksjöbon har tidigare utsetts till världens starkaste armbryterska och tog under helgen hem fyra medaljer.

Tobias Karlsson tävlade också och är en av tränarna i klubben.

– Det är få som inte delar med sig av sina erfarenheter. Jag har hållit på sedan 2006 och givetvis delar man med sig till både äldre och yngre.

Stort intresse

"Kometbrytarna Stockholm" startades i början av året och håller till på på Komethallen Barkarby Golfhall. Tidigare tävlade de för "Brynäs armwrestling". Idag har klubben 31 medlemmar och intresset för armbrytning märker klubben av.

– Vi får förfrågningar i stort sett varje vecka från folk som vill träna. Armbrytning har vuxit på sociala medier och det finns kända ansikten i världen som lägger upp videos på youtube, det gör folk nyfikna, tror Anders Ohlsson.

Den 16 april anordnar klubben en storträning i Komethallen då andra klubbar än inbjudna för att träna tillsammans. Även nyfikna är välkomna förbi för att se hur armbrytning går till.

Kometbrytarnas medaljregn

Petra Damm: Tre guld, ett silver

Oscar Cronblad: Två guld

Martti Tähtinen: Två silver

Anders Ohlsson: Ett silver, två brons

Tobias Karlsson: Två brons

Torbjörn Sjöberg: Ett silver

Sammanlagt: Fem guld, fem silver och tre brons.

Visa merVisa mindre