Under torsdagen den 19 maj skrapade Marianne och Roger från Kungsängen fram en halv miljon. Det här berättar Svenska Spel i ett pressmeddelande.

− Wow, en halv miljon kronor! Det här känns otroligt, säger Marianne.

Efter att ha varit gifta i över 50 år har de hunnit resa runt i världen en hel del, men mycket finns kvar att upptäcka och vinsten ska gå till just precis detta, mer resande.

− Vi ska ta med vårt barnbarn till Rogers hemland Nederländerna nästa vecka, säger Marianne och fortsätter att berätta om sin hobby:

− Jag och 65 andra konstnärer arrangerar varje år en konstrunda i Upplands-Bro. Det är inte helt gratis med material så detta var ett tacksamt tillskott, berättar Marianne.

5 miljoner till Henrik i Håtuna

Men turen för Upplands-Bro stannar inte där. Under onsdagen den 18 maj var Henrik från Håtuna med i Nyhetsmorgon för att skrapa trisslott.

Henrik brukar lite då och då skrapa triss med sin bror. Då han handlade häromsistens köpte han ett par lotter och skrapade dessa tillsammans med sin bror – tre tv-symboler uppenbarade sig.

Då Henrik skulle välja lott i tv-rutan föll valet på nummer 61.

− Jag valde ut lott nummer 61 eftersom min bror är född det året och även är 61 år gammal för tillfället.

Det visade sig att Henrik valde helt rätt, han skrapade nämligen fram högsta vinsten: fem miljoner kronor.

− Häftigt! Vinsten ska delas med min bror och det kan säkert bli så att andra familjemedlemmar också får en slant. För egen del ska vi renovera badrummet, betala av det sista på huslånet och kanske skaffa en ny bil, säger Henrik.

Totalt har Upplands-Bro haft tre storvinnare på tv-triss under 2022. I slutet av mars kammade Brobon Naod hem en miljon kronor.