Stort sug efter kaffe på Spånga IP

Många av besökarna på politikerveckan efterlyser fler Foodtrucks med mat. De få som är på plats har desto mer att göra då kaffesuget på Spånga IP är stort. – Jag har aldrig bryggt så mycket kaffe, säger Björn Begner som jobbar i Spånga IS Fotbolls kafé.

  • Publicerad 16:30, 14 jun 2017

Björn Begner, välkänd profil inom Spånga IS Fotboll som tidigare suttit med i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd för moderaterna, jobbar i föreningens fik som finns på Spånga IP.

Under Järvas politikervecka är det många som hittat in till sportfiket, trots att det ligger utanför området.

– Jag har aldrig bryggt så mycket kaffe tidigare. Men de köper även korv och toast, säger han.

På området finns två Foodtrucks. Alexander Berhane säljer kaffe och mat från Auels Foodtruck.

– Det går väldigt bra för oss. Men det är fortfarande många som vill ha mjölk i kaffet, trots att vårt kaffe smakar bäst utan. Vågar de dricka utan mjölk så fattar de vad jag menar, säger han.

Hans bror, Samuel Berhane, satt med i medborgarpanelen på stora scenen klockan 16, då dagens tema näringslivet i förorten diskuterades.

Mitt i har tidigare berättat om bröderna Berhanes företagsresa, från en liten kaffevagn i Kista till att driva kaféet på Tensta konsthall, samt ha kaffevagnar på flera ställen i staden.

Deras affärsidé är att sälja kaffe som är bryggt enligt urgammal etiopisk tradition.

Flera besökare som Mitt i pratar med tror att ett större matutbud hade lockat fler besökare till politikerveckan.

– Det hade kunnat vara ett lockbete för att få hit folk från området, och inte bara de som redan är politiskt intresserade, säger en av besökarna.

Idag, onsdag, är det Centerpartiets dag med partiledaren Annie Lööf som talar klockan 18.30.

Dagens tema är näringslivet i förorten.