"Jag har inga ord för hur glad jag blir" säger butiksägaren om insamlingen. Foto: Lucas Brischetto

Stort stöd för rånad butiksägare

Förra veckan skrev vi om en butiksägare i Barkarby som överväger att sälja sin verksamhet efter att ha blivit rånad tre gånger på ett år. Många reagerade på berättelsen, och nu har en insamling startats för att täcka mannens försäkringskostnader.

  • Publicerad 12:57, 22 sep 2017

Många reagerade på artikeln i förra veckans Mitt i Järfälla, om en butiksägare som överväger att sälja sin verksamhet efter att ha blivit rånad tre gånger på ett år. På Facebook fick artikeln många kommentarer, och inte långt efter att artikeln publicerats hörde en kvinna av sig, och bad om kontaktuppgifter till mannen. Hon ville donera tvåtusen kronor till honom.

– Dels för att hjälpa honom här och nu, men också för att visa att det finns många i Järfälla som bryr sig och som hade hjälpt till om vi varit där, skrev kvinnan som vill vara anonym.

”Har inga ord”

Dessutom har en insamling cirkulerat i flera Facebook-grupper, med målet att skramla ihop de trettio tusen kronor mannen måste betala i självrisk på sin försäkring. I skrivande stund har nästan hälften av pengarna samlats in. Butiksägaren blev förvånad och rörd när han fick höra om engagemangen.

– Jag vill tacka alla som hjälper till, jag har inga ord för att beskriva hur glad jag blir, säger butiksägaren.

Butiksägaren har bett om att hans telefonnummer inte ska cirkulera i offentligheten, men den som vill vara med i insamlingen kan hitta vägar i de lokala Facebookgrupperna, så som Händelser i Järfälla. Det går också bra att höra av sig till redaktionen på Facebook eller via jarfalla@mitti.se.