Valpen Prince är försvunnen sedan i söndags kväll. Foto: Läsarbild Privat

Stort sökpådrag efter försvunnen valp

Valpen Prince sprang bort i söndags kväll från hemmet på Vasavägen i Rotebro. Nu samordnas sökarbetet via en Facebookgrupp och engagemanget för att hitta den sju månader gamla valpen är stort.

  • Publicerad 14:58, 30 okt 2018

Prince är en sju månader gammal blandrasvalp som nyligen flyttat in hos sin nya matte i Rotebro. Pia som adopterat hunden via Dogrescue från Rumänien hämtade honom på Arlanda flygplats i lördags. Men redan i söndags kväll rymde han.

– Det är så förfärligt. Han har haft ett litet helsike innan han kom hit och nu gömmer han sig någonstans. Jag är så orolig för att han inte ska klara sig, säger Pia.

Bortsprungna Prince påkörd på E4:an

Rädd och skygg

Den bortsprungna valpen har nu efterlysts i Facebookgruppen Missing dog Stockholm och sidan Hjälp Prince att hitta hem har skapats för att organisera sökarbetet.

– Då Prince är rädd av sig uppmanas alla som letar efter valpen att inte försöka närma sig eller fånga in den – utan istället lokalisera den och höra av sig, säger Pia.

Hon var ute långt in på natten och letade efter honom i trakterna runt skogen bakom Timotejvägen där sägs ha setts till, men inte sett ett enda spår.

Ska försöka locka med mat

I gruppen pratar man nu om att ställa ut en bur och locka hunden med mat för att fånga in den.

Prince har ett randigt rött och vitt halsband på sig och är anmäld försvunnen hos polisen.

Valpen Prince är försvunnen sedan i söndags kväll.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bristande brandskydd på grundskola

Nyheter Måste åtgärdas senast till lucia i år Brandkåren Attunda gjorde i höstas ett tillsynsbesök på Stockholm International Academy Häggvik och fann flera brister i brandskyddet. Nu ska skolan rätta till bristerna.torsdag 2/12 6:40

Kvinna åtalas – bar rakblad som vapen

Nyheter Misstänks för brott mot knivlagen En kvinna från Tureberg åtalas för brott mot knivlagen. Det var i slutet av oktober som hon greps på allmän plats, närmare bestämt i Malmparken. Hon hade ett rakblad på sig trots att det inte var...torsdag 2/12 5:20