Foto: Mostphotos

Stort intresse för att hjälpa till i vård och omsorg

I coronatider vill många Vallentunabor hjälpa till med att klara omsorgen. När kommunen sökte folk blev responsen överväldigande. – Jag är otroligt glad och berörd, säger Susanne Debourg Hodder, HR-strateg.

  • Publicerad 08:01, 4 apr 2020

Det var i förra veckan som kommunen gick ut med en annons där de sökte folk som kan avlasta inom vård och omsorg. Både utbildat folk och andra efterfrågades.

I fredags hade 72 personer lämnat in intresseanmälningar. Ännu fler har har hört av sig på telefon eller mejl. Bland dem finns tidigare anställda som nu är beredda att återkomma till kommunen.

Meriterna varierar bland de sökande.

– Det är en otrolig blandning av åldrar och bakgrunder. Gemensamt är ett engagemang och att de är glada om de kan hjälpa till, säger Susanne Debourg Hodder.

Kommer alla att kunna räkna med att det finns plats för dem?

Vi söker i dagsläget främst dem som har erfarenhet av vård och omsorg. I en nära framtid kanske vi öppnar upp för andra kompetenser. Alla är intressanta men några är högrelevanta för oss. Så man kan få olika uppgifter beroende på vad man kan. Vissa har vi hänvisat direkt till andra tjänster.

Hur lång tid det tar innan de som anmält intresse kan rycka in är ännu oklart. Ett 30-tal personer som redan är kommunanställda på andra förvaltningar har anmält sig som frivilliga och kan snart komma igång.

Intervjuer och referenser

– Det beror också på när kandidaten är tillgänglig. Alla behöver en bra introduktion. Så när man tidigast kan träda i tjänst beror på. Och rekryteringsprocessen med intervjuer och referenser måste vara klar.

Annars är hon överväldigad av intresset.

– Jag är jätteglad, tacksam och stolt över alla om vill hjälpa till. Jag blir verkligen berörd av det, säger Susanne Debourg Hodder.