Högst upp i höghuset på Liljeholmskajen ska det byggas en restaurang med "extremt bra utsikt". Illustrationen är framtagen av Alessandro Ripellino Arkitekter.

Stort intresse att driva restaurangen med ”extremt bra utsikt”

Det är fortfarande inte klart vilken krögare som ska driva restaurangen på toppen av höghuset på Liljeholmskajen. Men intresset bland stans krögare är högt.

  • Publicerad 19:03, 22 mar 2017

Högst upp i Kajplats 6, det kommande 26-våningshuset på Liljeholmskajen, kommer det bli en 400 kvadratmeter stor restaurang. JM har under en längre tid för diskussioner med ett antal krögare.

Snart kommer det kunna presenteras vem som ska driva restaurang i lokalen.

– Vi förhandlar just nu med ett flertal intressenter. Det kommer bli en mycket attraktiv restauranglokal och vill verkligen vara noggranna med att konceptet för restaurangen blir bra, säger Jon Vidar Semb-Josefson, projektledare på JM som bygger Kajplats 6.

Pojkar kastar apelsiner på grannar

"Det kommer bli en mycket attraktiv restauranglokal", enligt byggherren JM. Foto: Alessandro Ripellino Arkitekter

Förutom restaurangen högst upp planeras även för en krog på bottenplanet. Denna lokal är något mindre, drygt 300 kvadratmeter, men får ett bra läge nära vattnet.

– Det kan bli en och samma krögare som skriver avtal på båda restaurangerna. Det viktiga är att vi träffar rätt och hittar ett restaurangkoncept som passar in.

När vill ni vara klara och skriva kontrakt med en krögare?

– Det pågår aktiva förhandlingar och vi vill få klart det här så fort som möjligt. Gärna under sommaren eller till hösten. Men det är ingen panik, det är en stund kvar innan huset är klart.

Därför vallfärdar 700 kinesiska turister om dagen till Årstadal

Kajplats 6 kommer att bli drygt 90 meter högt och från restaurangen beräknas utsikten bli ”fantastisk”.

– Det blir extremt fin utsikt. Vid klart väder ser man hur långt som helst. Det här kommer bli en restaurang som sticker ut i mängden, säger Jon Vidar Semb-Josefson.

Byggstart planeras till sommaren och under 2019 kommer de första boende flytta in i sina lägenheter.

400 kvadratmeter högst upp i huset ska bli restaurang. Foto: Alessandro Ripellino Arkitekter