Kristin Lundqvist ställde upp och hämtade den vilsna tuppen. Foto: Läsarbild Privat

Stort engagemang för bortsprungen tupp

Efter att Kristin Lundqvist plockade upp en bortsprungen tupp i Ågesta var det många intressenter som kunde tänka sig ta hand om den. – Jag tyckte det var lite gulligt i allt annat elände just nu, säger hon.

  • Publicerad 17:30, 25 mar 2020

Kristin såg i en grupp på Facebook att en tupp hade setts vid Ågesta brukshundsklubb under tisdagen. Redan där hade någon erbjudit sig att ta hand om den, om någon kunde fånga in den.

När Kristin åkte dit på kvällen tillsammans med sin dotter, var tuppen kvar.

– Den var snäll, tam och lät sig plockas upp i famnen. Den fick följa med oss hem.

Många kunde tänka sig att inhysa den vilsna tuppen. Foto: Isabell Nilsson

Ett gott skratt hos polisen

När hon ringde polisen och berättade om sitt fynd, fick de sig ett väldigt gott skratt när de förstod att det var en tupp hon hade tagit hand om.

– De hade ingen aning om vad de skulle göra. De tyckte att jag skulle försöka se till att den blir omhändertagen och meddela polisen om ägaren skulle höra av sig.

Redo för sitt nya hem

Sedan dess har den fått bo i familjens badrum. Under onsdagskvällen ska tuppen överlämnas till personen som erbjöd sig att ta hand om den i det ursprungliga inlägget på Facebook.

– Den ska få komma till en gård i Tullinge där det finns andra djur. Blir den kvar där ska den få hönor också, berättade hon.

Fyndet är polisanmält och skulle den ursprungliga ägaren höra av sig kan den få komma tillbaka dit.