Behov. Håbo pastorat hjälper de som har det svårt i dessa tider. Foto: Mostphotos

Stort behov av matkassar

Pandemin stoppar Håbo pastorat från att bjuda på julbord. Då delar man i stället ut matkassar och julklappar. – Behovet är ganska stort, säger Eva Siltberg, husmor.

  • Publicerad 10:47, 22 dec 2020

Pandemin har varit tuff för många, men som så ofta förr slår katastrofer hårdast mot de som redan har minst. För några familjer och andra hushåll blir det lite lättare av att Håbo Pastorat hjälper till. I vanliga fall har man ett julbord vid den här tiden, men det gick av naturliga skäl inte i år. Då tänkte Birgitta Stolt, diakoniassistent, ut en annan lösning.

Eva Siltberg, husmor på Håbo pastorat, berättar.

– Birgitta tog kontakt med Coop, Ica och Lidl och de har alla levererat matkassar hit så vi har fått ungefär 65 stycken. Julklappar har vi fått från Fastighetsbyrån och vi har fått ungefär 130 stycken. Även Hemköp har sponsrat med papperskassar till julklapparna.

Hur ser behovet ut?

– Behovet är ganska stort. Alla kassar vi har här blir utdelade. Ja, behovet är egentligen större. Det här är första året vi gör det här. I normala fall brukar det komma upp till 80 personer på julbordet.
 

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38