Storslam för Stäket SF när över 1000 pimplade

Tre guld blev det för Stäkets SF när klubben arrangerade pimpel-SM för andra gången. Sammanlagt var det över 1000 personer som tog sig ut på Mälaren för att sitta och huttra i helgen. – Vi hade nog hoppats på ett guld, att vi tog tre var över förväntan, säger Calle Andersson som var funktionär.

  • Publicerad 17:06, 13 feb 2018

Omkring 1250 tävlingsfiskare samlades i Sigtuna i helgen för att kåra Sveriges bästa pimpelfiskare. För värdklubben Stäkets Sf, som arrangerade SM tillsammans med Enskede sportfiskeklubb, blev det en riktigt lyckad tävling. Klubben tog tre guld – ett lagguld i äldre herrveteranklassen, en i yngre juniordamklassen, och ett i herrveteranklassen.

– Hemma-SM är svårt att vinna. Vi hade nog hoppats på ett guld, att vi tog tre var över förväntan, säger Calle Andersson, en av arrangörerna.

Revansch efter 40 år: ”Känns väldigt bra”

Kungsängenbon Mats Arnoldsson, som vann guldet i herrveteranklassen, drog sammanlagt upp 3,7 kilo abborre och blev hela tävlingens inofficiella vinnare – ingen annan fiskare fick en lika stor fångst. För Mats var det en välkommen revansch, sen han snopet missade guldet i SM 1977.

– Det känns väldigt bra efter att ha förlorat med så få gram på den tävlingen. Det var 140 gram eller något sånt jag fick stryk med, på nio, tio kilo fisk, säger Mats Arnoldsson.

Segervikten på 3,7 kilo är ovanligt låg för att vara Mälaren, där man ett bättre år kan behöva få upp åtminstone det dubbla för att vinna SM. Svårlockad fisk alltså.

Vad har du för tips till någon som vill ut och pimpla?

– Man ska ha stenkoll på var man går ut – ha hög issäkerhet. Nummer två är att prova olika tekniker, röra sig mycket och inte bara sitter vid ett hål för länge om det inte nappar. Prova olika djup och kanter, vegetation. Under en sån här tävling borrar man väl runt 100 hål kanske. Man har inte mycket tid i varje hål. Får man ingen fisk på 40, 50 sekunder, då byter man hål och borrar om.

Det låter som ett tufft jobb, är inte pimpling mest en avslappningsövning?

– Det kan det vara, men inte när det är tävling. Då är man ganska sliten när man kommer i land efter fyra timmar. Vill man vara på topp är det konditionskrävande.

Nattarbete på Granhammarsvägen

Kortare stopp då farthinder asfalteras. Under kommande natt, det vill säga natten mot torsdag, så kommer asfaltering av farthinder att ske på Granhammarsvägen. Det här kommer att medföra kortare stopp i trafiken.onsdag 20/1 14:45

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33