Det svenska landslaget ska EM-kvala mot Grekland och Azerbajdzjan. Foto: Läsarbild Robert Boman

Storslam för Sollentuna i Sveriges EM-kvaltrupp

När det svenska landslaget presenterades fanns flera Sollentunaspelare med i truppen. Landslaget samlas i början på januari och spelar EM-kvalmatcher mot Grekland och Azerbajdzjan.

  • Publicerad 15:22, 6 nov 2018

Under tisdagen presenterades en bruttotrupp till det svenska landslaget i volleyboll. Med i laget fanns fem spelare med rötterna i Sollentuna VK. Staffan Blomgren och Joar Jämtsved Millberg är de två som idag spelar i klubben.

Utöver Blomgren och Jämtsved Millberg blev även Andras Eriksson, Victor Nielsen och Oskar von Sydow uttagna. De tre har Sollentuna som moderklubb men spelar idag i andra svenska klubbar.

Den nytillträdde förbundskaptenen Per-Erik Dalqvist ska sedan banta truppen till 14 spelare men det finns goda chanser att någon vinröd spelare representerar landslaget i EM-kvalet.

Börjat knackigt

För Sollentunas del har serien börjat lite knackigt. Laget har bara vunnit en av fem matcher och är placerade sjua i volleybollens Elitserie. Den kom i hemmapremiären mot Falkenberg och efter det har det bara blivit förluster.

Inför säsongen sade Staffan Blomgren att han siktar på att bli en av de spelarna i Elitserien. Hans förra säsong kantades av skador men nu har han tagits ut i den svenska bruttotruppen.

– Jag hade en bra säsong förra året som tyvärr på grund av skador blev för kort för min del.  Nu siktar jag på att bli årets spelare i år. Jag vill vara bland de absolut bästa spelarna i serien – och tror att jag har hyfsade chanser och om jag kan fortsätta utvecklas är jag nöjd, sa Staffan Blomgren till Mitt i för drygt en månad sedan.

Staffan Blomgren ska ge den svenska publiken något att se på. Foto: Jens Kassnert

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!


Fallet från balkongen utreds som mord

Nyheter Ännu ingen gripen Kvinnan som föll från en balkong i Tureberg i fredags har avlidit av sina skador och ärendet utreds nu som mord.tisdag 15/6 15:10

Emil från Bollstanäs tävlar för landslaget

Nyheter Turebergsfriidrottaren springer stafett och 200 meter i helgens lag-EM i Rumänien Emil Johansson, friidrottare från Bollstanäs i Upplands Väsby, är uttagen till landslaget för att representera Sverige i Lag-EM i helgen i rumänska Cluj. Han ska springa 200 meter och stafett 4 x 400...tisdag 15/6 11:40