Segerjubel. Ett av oväntat många hittills den här säsongen för Sollentuna FK:s damer. Foto: Sollentuna FK

Storseger i seriefinalen för skrällen Sollentuna FK

Inför säsongen trodde de flesta att Sollentuna FK:s damer skulle få kämpa i botten av division 1 södra Svealand. I stället är laget obesegrat och leder serien efter tolv omgångar, med tio segrar och två oavgjorda.

  • Publicerad 10:20, 3 sep 2021

– De två senaste åren har laget klarat sig kvar i ettan med nöd och näppe, så det är inte så konstigt att vi var tippade i botten. Men hittills har det gått vansinnigt mycket bättre än vad någon kunde tro, säger Steven Payne som är ny tränare i damlaget för säsongen.

"Vi kör bara på"

Senaste matchen var ett riktigt styrkebesked. Det blev hela 5–1 mot tabelltvåan Boo FF inför 80 åskådare hemma på Norrvikens IP i lördags, efter att Julia Hagman svarat för de tre första målen.

– Målet innan säsongen var att hänga kvar utan stress och det har vi inte ändrat på. Vi kör bara på så får vi se vad som händer.

Varför har det gått så bra hittills i år?

– Den största anledningen är att laget kämpar enormt för varandra och det finns en otrolig sammanhållning. Alla sliter åt samma håll och det är väldigt mycket skratt på träningar och även i omklädningsrummet innan match. Spelarna är grymma på att skilja på när man kan ha roligt och när man behöver vara fokuserade. Och vi är vältränade så att vi orkar spela det spelet vi vill i 94 minuter.

Hur är det spelet?

– Riskfyllt. Vi anfaller med mycket folk. Det är en energikrävande fotboll.

Steven Payne är noga med att inte gå händelserna i förväg, men klart är att en serieseger skulle innebära kval till Elitettan för Sollentuna FK:s damer.

– Det är den enda vuxenserien där seriesegraren inte flyttas upp direkt. Men vi funderar inte på kval ännu. Vi har ingen press på oss, och vi tar en match i taget.

Nästa match spelas på lördag, den 4 september, klockan 13.30. Återigen står Boo FF för motståndet, men den här gången på Boovallen i Nacka.

Ljus SFK-framtid

Oavsett hur säsongen slutar så ser framtiden ljus ut för Sollentuna FK:s damlag, konstaterar Steven Payne.

– Ja, vi har många väldigt unga spelare. Senast fick en tjej som nyss har fyllt 15 hoppa in och vi har flera 05:or i truppen varje vecka – och vi är inte rädda att starta med dem om det behövs. Tidigare har många gått till Hammarby, AIK eller BP. Nu känns det som att fler stannar i klubben, Sollentuna FK är också en stor klubb.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Dispyt på E4 slutade med misshandel

Nyheter Försök till omkörning rörde upp känslor Irritation uppstod emellan två bilister på E4 då en man i 30-årsåldern skulle köra om en man i 20-årsåldern i höjd med Haga Norra. Nu har den ene mannen dömts i Attunda tingsrätt för misshandel.måndag 17/1 14:30

Man ur huse när norrskenet färgade himlen grön

Nyheter Många Sollentuanbor spanade in ljusfenomenet Facebook svämmade över av bilder från Rotebro, Edsberg, Järvafältet och andra delar av Sollentuna då ett tydligt norrsken syntes både i fredags och i lördags. Den här bilden på himlen över...måndag 17/1 11:26

Sollentuna Bio gör gärna comeback

Nyheter Hoppas på förslaget om bibblans lokaler vid Aniaraplatsen I förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i om Socialdemokraternas förslag att bygga om bibblan lokaler vid Aniaraplatsen till ett kulturhus, med plats för bland annat en biograf, när biblioteket...måndag 17/1 6:30