Storseger för Brottby SK i historiska matchen

Premiären slutade med stor succé för nykomlingen Brottby SK som spelade sin första match någonsin i division 4 i lördags. Etablerade division 4-laget Tärnsjö IF besegrades med hela 5–1 hemma på Össeby IP.

  • Publicerad 00:28, 18 apr 2018

– Fantastiskt kul att få vara delaktig i föreningens första match i division 4, jag kände mig rätt stolt och var supertaggad inför premiären, säger Peiman Pahlevan till klubbens hemsida.

Och det märktes. Den rutinerade forwarden gjorde själv Brottby SK:s första mål i fyran, 1–0 i 42:a minuten och spelade sedan fram till lagets övriga fyra mål (Sarmad Haddad 2–1), André Grésillon 3–1 och 4–1, och Joakim Hellberg 5-1).

Siktade på kokosbollarna

– Jag kände redan vid uppvärmning att det kunde bli en bra dag. Mål visste jag att jag skulle göra, hade redan siktat mig in på matchens lirare för att få kokosbollar som pris. Skämt å sido så har jag mina lagkamrater att tacka. De löper mycket åt mig och tillåter mig att endast fokusera på offensiven, det underlättar en hel del, säger Peiman Pahlevan.

Förra säsongen var Brottby SK överlägsna i division 5 Uppland och gjorde sanslösa 107 mål på 22 seriematcher. Uppenbarligen räcker lagets offensiv ganska långt även ett snäpp upp i seriesystemet.

”Vi spelar den fotboll vi tror på”

– Vi spelar den fotboll vi tror på och visar helt klart att vi satsar på att ligga på den övre halvan av tabellen. Det var dock match nummer ett och jag tror vi tog Tärnsjö lite på sängen och att det kommer bli mycket tuffare framöver, säger Peiman Pahlevan.

Redan i morgon torsdag är det dags för ny match på Össeby IP då Brottby SK tar emot Riala i Upplandscupens gruppspel, avspark klockan 19.45.

Nästa seriematch spelas på söndag mot Rasbo IK klockan 18.30, också den hemma på Össeby IP.

Även GoIF Kåre vann stort

Även seriens andra Vallentunalag, GoIF Kåre tog en klar trepoängare i premiäromgången då man bortaslog Fanna BK med 4–1 trots underläge 0–1 i paus. Målskyttar var Michael Johansson, Daniel Lindgren Zachrisson och Petter Andersson (2).

Nästa match för GoIF Kåre är på lördag klockan 13 då man möter Tärnsjö IF hemma på Vallentuna IP.

Första derbyt den 26 maj

Den 26 maj är det dags för säsongens första derby mellan GoIF Kåre och Brottby SK. Matchen spelas på Vallentuna IP, med avspark klockan 12.