Krismötet ägde rum i Sköndalsgården i Sköndals centrum. Foto: Märta Lefvert

Större engagemang från Sköndalsbor ska öka tryggheten

Stärk kontakten mellan invånare, nattvandrare, polisen och kommunen. Det var budskapet efter krismötet om tryggheten i Sköndal under onsdagskvällen. – Vi måste börja engagera oss på riktigt och inte bara skriva på Facebook, säger Sköndalsbon Pamela Saavedra.

  • Publicerad 17:00, 8 nov 2019

Efter den senaste tidens oroligheter kallade föräldrar i Sköndal in till krismöte med lokalpolisen. Ett femtiotal föräldrar samlades i Sköndalsgården under onsdagskvällen för att diskutera trygghetsfrågor i området.

Pamela Saavedra från Sköndal arrangerade mötet.

– Det var jättelyckat. Det var många som var frustrerade men samtidigt fast beslutna över vad som måste göras, säger Pamela Saavedra. 

Fler nattvandrare behövs

Utöver polisen var representanter från Svenska kyrkan, kommunen, organisationen Ungdom Support och Fältassistenterna närvarande.

Ungdoms Support och Fältassistenterna har haft svårt att rekrytera frivilliga nattvandrare under den senaste tiden och uttryckte på mötet att det behövs fler ute på fältet.

Kommunpolisen poängterade att det är ett stort mörkertal av brottsoffer.

– Vi i Sköndal måste bli noggrannare med polisanmäla och tipsa när man ser eller misstänker att ett brott sker, säger Pamela Saavedra.

Startar förening

För att engagera föräldrar i Sköndal ska det startas en föräldraförening. I föreningen ska man samordna nattvandringar och prata med ungdomar i skolor.

– Jag har pratat med föräldrar som redan hört av sig till rektorer i sina skolområden, säger Pamela Saavedra.